0.4 C
Belgrade
sreda, 26 januara, 2022

SVET STAJE: Policijski čas od 21 sat na celoj teritoriji

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Italija uvodi policijski čas na celoj teritorji od 21 sat uveče do ujutro, to je za televiziju Skaj TG 24 potvrdila zaamenica ministra za rad Frančeska Puljezi.
Odluka je doneta na sastanku vlade premijera Ðuzepea Kontea,a važiće na celoj nacionalnoj teritoriji.

Prevagnulo je insistiranje predsednika regija da tešku meru, koja može prouzrokovati socijalno nezadovoljstvo, preuzme na sebe centralna vlada, a ne pojedine regije.

Nova mera koju će premijer danas obazložiti parlamentu predviđa zabranju interregionalnih kretanja, a svi oni koji moraju iz bilo kojeg razloga putovati ili biti na ulici nakon policijskog časa, moraju imati lićnu potvrdu o opravdanosti da budu izvan kuće.

- Advertisement -

„Nažalost, moramo žrtvovati direktnu nastavu i za sve učenike srednih škola lekcije će bitri onlajn, a još uvek nije odlučeno da li će nastavu od kuće pratiti i đaci nižih razreda osnovnih škola”, rekla je zamenica ministarke za rad Puljizi.

Takođe nova mera uz policijski čas predviđa smanjenje gradskog saobraćaja za 50 odsto, tržni centri će biti zatvoreni u dane vikenda, zatvaraju se muzeji, barovi, sale za video-igre, izložbe.

- Advertisement -
SourceTanjug
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti