SVEŠTENIK MU ODRŽAO LEKCIJU: Doktore Kon, ako niste čuli – Hristos je Vaskrsao!

Obavezno pročitajte

Poštovani doktore Kon,

Kada kandidat za sveštenika po blagoslovu svog episkopa pristupi svetoj tajni sveštenstva,on između ostalog daje zavet(zakletvu) pred rukopoloženje. U zakletvi se između ostalog kaže :
„ Zaklinjem se da ću grešnike popravljati i umudrivati duhom blagosti i čuvati ih sablažnjivog duha ovoga sveta, koji ruši svetu veru i pobožnost, a ućutkivati one koji hule na Boga“.

Vođen onim što sam se na rukupoloženju zakleo Bogu,hoću da kažem sledeće :

Pitam Vas. doktore Predraže Kon, zašto Vas je „duboko pogodila molba Sinoda SPC“ da bar za Vaskrs ublažite mere kako bi narod mogao da dođe u hramove? Šta je tu nelogično? Jel možete da shvatite da je svako pozvan da radi svoj posao? Da li je moguće da je ispalo da je Crkva jedini problem i najveći izvor zaraze u Srbiji u vreme pandemije?

Da li ste Vi svesni šta ste na konferenciji za novinare izjavili? Rekli ste da Crkva na neki način negira sve ono što je dosadašnji pokušaj da se spase život. Direktno ste Crkvu optužili da hoće da sabotira „struku“ i da uruši zdravstveni sistem u Srbiji. Pitam i Vas, a i celu Srbiju, postoji li gora i teža optužba?

Po vama ispada da vi i vaši saradnici sve svoje napore ulažete da spasite Srbiju od virusa, a da Crkva to hoće da baci sve pod noge. E sad, poštovani doktore Kon , slušajte šta ću Vam reći. Ostavite SPC i njene vernike na miru.

Nije Vama Crkva neprijatelj, a pogotovo nije svome narodu. Crkva je u ovo teško vreme za sve, bila ta koja je najviše tereta podnela na svoja pleća. Ćutala, gutala, išla čak i protiv svojih principa da bi sačuvala mir u državi i narod . I sad ste se Vi koji nesporno koketirate sa anticrkvenim organizacijama našli da još takvim izjavama posolite ranu Crkve.

I sami ste znali da neće biti popuštanja policijskog časa za Vaskrs, ali niste mogli da odolite da ne pljunete po Crkvi. A imali ste po spisku da prozovete koga god ste hteli. Počevši od prodavnica, apoteka, pekara itd… gde se skuplja uplašeni narod da kupi namirnice kako bi preživeo nečuveno zatvaranje, a sve pod plaštom pandemije.

Ali ne…Vama je samo Crkva kriva. Proći će i ovo. Samo ne znam da li ste Vi i ostali koji vode ovaj nasukali brod koji se zove Srbija svesni da će se i ovo završiti. Jeste li svesni da živimo u 21 veku gde se informacije sa kraja na kraj planete prenose u sekundi? Dok ostale zemlje sveta ukidaju mere, kod nas se pooštravaju.

I tu Crkva ćuti da ne bi bunila i ovako zbunjen i preplašen narod. Ne ,Vi ne možete da odolite iskušenju da napadnete Crkvu. Ali da znate samo nekoliko stvari… I veći frajeri od Vas i „struke“ kroz istoriju su hteli da zgaze Crkvu, ali im nije uspelo. I neće im nikad uspeti. A znate li zašto? Upravo zbog događaja koji se desio u nedelju.

Ako niste čuli, HRISTOS JE VASKRSAO.

Sveštenik Blagoje Katić

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

RAMZAN KADIROV: Papa Franja je žrtva propagande stranih medija

Čečenski lider Ramzan Kadirov smatra da je papa Franja postao žrtva propagande stranih medija, zbog čega je i govorio...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: