SVE ZNA: Brnabić o lažnim patriotama, pilećim grudima i tajkunskim medijima

Obavezno pročitajte

Premijerka Srbije Ana Brnabić gostovala je u jutarnjem programu televizije Pink i govorila o opoziciji i prethodnoj vlasti kao o lažnim patriotama, osobama sa stranim državljanstvima, a više puta je ocenila da se pojedini „busaju u pileće grudi“. I tokom ovog gostovanja premijerka nije propustila da više puta pomene „Šolakove tajkunske medije“, ponovo u negativnom kontekstu.

Takođe, rekla je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uprkos tome što mu je rođendan, putuje u Katar, kako bi se „borio za investicije i kapital“ naše zemlje, i da „žrtvuje život za državu“.

- Advertisement -

Kako je objasnila, svi građani će imati dobiti od toga, pa s tim u vezi treba da se zapitamo – ko bi to tako radio?

Premijerka se osvrnula i na komentare opozicije kada je reč o pregovorima oko Kosova, ističući da predsednik Vučić, a ni ona, nemaju „rezervnu državu“, prenosi Danas.

„Nismo pominjali dvojna državljanstva, ni njega, ni Zdravka Ponoša. Vučić nema rezervnu državu, nemam ni ja. I Vučiću će sad neko da spočitava nešto. Oni su mene optužili u Narodnoj skupštini, rekli su da imam hrvatski pasoš. Nikada nisam imala, nikada se nisam prijavila da ga dobijem, a spočitavaju mi oni koji imaju rezervnu državu. Zamislite kakav je to bezobrazluk. Je l’ se Miloš Jovanović odrekao toga? Ne. I dok je pričao da Srbija ne treba da ide u EU, on je bio u EU“, rekla je Brnabić.

Kako je istakla, opozicija je ta u čije je vreme proglašena nezavisnost.

„Opozicija je besramna, ne postoji ništa što je njima sveto. Ne bore se oni za KiM. U njihovo vreme je proglašena nezavisnost, oni su pustili teroriste iz zatvora. Oni se bore protiv Aleksandra Vučića“, navodi premijerka.

Osim toga, istakla je da je Vučić, po povratku iz Brisela, doneo tri važne stvari.

„Nije potpisao ništa. Još glasniji su svi u međunarodnoj zajednici oni koji učestvuju u pregovorima i kažu da je prva tačka formiranja SZO. Tamo je ponovio koje su naše crvene linije – ne Kosovu u UN, i ne priznanju Kosova“, rekla je.

Komentarišući reakcije prištinskih medija nakon sastanka u Briselu, Brnabić kaže da političari u Prištini podvlače da je Vučić čuvao naše crvene linije.

„Vidite sad koliko su brutalne i gigantske laži opozicije. Koliko to nema dodira sa istinom. Svi uticajniji političari iz Prištine su sve to rekli. Haki Abazi je uticajan političar, ne samo u KiM, već u svetskim okvirima. On je taj koji ovde finansira Savu Manojlovića i ostale kvazi nevladine organizacije. On je rekao da je ZSO omča oko vrata Kosovu, a sada pogledajte. 2013. godine, Vučić je osmislio ZSO i sma je ubacio u briselski sporazum. Niko u to nije verovao, niko nije video vrednost. To pokazuje koliko je dalekovid, koliko je državnički mudar i lukav. Čovek je ubacio stvar za koju je jedino, i samo on znao, da će oko toga da se lome koplja, 10 godina kasnije“, navela je Brnabić.

Upitala je i ko to govori predsedniku Aleksandru Vučiću da je izdajnik.

„Ti koji su 2021. pustili 1.891 albanskog teroristu iz zatvora. Oni su bili u procesu, pa su pušteni. Ja imam papire o tim slučajevima. Tu su pustili Jablaničke grupe, Gnjilanske grupe, Kurtija, ovde su ozbiljne ubice. Ljudi koji danas rade to što rade. Danas smo čuli od bivšeg, novog DSS-a, kao so na ranu, kaže Slobodan Samardžić „pa makar pola je bilo nevino“. Pa sve i da je pola bilo nevino, pustili ste ubice, silovatelje, ljude koji su trgovali organima. Jovanović sam kaže da ne veruje da su to tražili, da nije bilo pritisaka. Sami su njegovi pajtosi želeli da se puste zbog mekših odnosa sa Zapadom“, rekla je Ana Brnabić.

Kako priča, neki od njih su u Hagu i danas.

„Kada su ih pustili na slobodu, zakonom o amnestiji, što je Koštunica potpisao… Zaključno, moralo je da sa 17. martom 2002. svi budu na slobodi. na taj dan, 17. mart, dve godine kasnije, kreće pogrom Srba na KiM. A šta radi Jovanović? Busa se u pileće grudi“, kaže Brnabić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović prvi put ulazi u izborni dan kao autsajder

U nedelju je drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori u kojem građani biraju između Mila Đukanovića i Jakova...

Još priča na sličnu temu