SVE TANJA VEĆINA: SNS odbornik podneo ostavku!

Obavezno pročitajte

Između poslednja dva zasedanja u Skupštini Grada Beograda, jedan od najaktivnijih odbornika SNS Nemanja Joksimović podneo je ostavku na ovu funkciju. Kako Nova saznaje, o toj odluci nije obavestio niti razgovarao sa svojim stranačkim kolegama, što je otvorilo brojna pitanja oko problema koji postoje u vladajućoj većini u beogradskom parlamentu.

Dosta neopaženo, između dve sednice Skupštine Grada Beograda Joksimović je podneo ostavku na funkciju odbornika, što je bilo veliko iznenađenje imajući u vidu da je on bio jedan od najaktivnijih naprednjaka.

- Advertisement -

Iako je bio tek na 18. mestu kao kandidat na izborima, Joksimović je u novom sazivu bio jedan od naprednjaka koji se redovno javljao za reč i branio predloge vlasti. Joksimović je među prvima otvarao raspravu u gradskom parlamentu, što je bila praksa sve do pre nekoliko meseci. Bilo je upadljivo da je najednom prestao da se javlja za reč, da bi konačno odlučio da podnese ostavku u ovoj odborničkoj grupi.

Osim ove funkcije, Joksimović je i poslanik u Narodnoj skupštini Srbije, ali ovu funkciju nije napustio.

Njemu je u Skupštini Srbije potvrđen mandat u avgustu 2022. godine. Pored toga što je poslanik, Joksimović je član Odbora za spoljne poslove i Odbora za rada i socijalna pitanja.

Kako se može videti u objavljenoj imovinskoj karti koja je poslednji put ažurirana u aprilu 2022. godine, on je bio i član Skupštine udruženja Srbija Kargo a.d. Beograd.

Problemi u stranci, buran sastanak sa Brnabić i maratonske sednice – zbog čega je otišao Joksimović?

Kako Nova saznaje, Joksimović je napustio odborničku grupu i podneo ostavku zbog toga što nije zadovoljan kako funkcioniše rad gradskog parlamenta.

Osim nekoliko odbornika, među kojima najviše on i Aleksandar Mirković, naprednjaci imaju problem sa govornicima, kojih je sve manje iz zasedanja u zasedanje.

Pored toga, skupštinske rasprave postale su maratonske budući da redovno počinju u 10 ujutru i traju najčešće iza ponoći.

„Tesna“ većina koju čine SNS i SPS predstavlja problem naprednjacima, budući da moraju gotovo celog dana da budu u klupama, zbog čega su nezadovoljni.

Izvor pomenutog medija kaže da je pre nekoliko meseci održan buran sastanak beogradskih naprednjaka, gradonačelnika Aleksandra Šapića i poverenice za Beograd Ane Brnabić. Traženo je da se prekine sa praksom da zasedanja traju tokom celog dana, ali od tada se ništa nije promenilo.

– Na sastanku su bili odbornici SNS, sa Anom Brnabić, a tu je bio i Šapić. Tada je nastala svađa jer su se odbornici pobunili zato što ostaju do dva ujutru na sednicama, a niko ih ne poštuje i ne uvažava. Tu negde leži deo razloga zbog kojih je Joksimović bio nezadovoljan – kaže sagovornik.

Aleksandar Šapić FOTO: ATAImagesAleksandar Šapić FOTO: ATAImages

Umesto rešenja, problemi su nastavljeni, pa je Joksimović podneo ostavku. O razlozima nije obavestio svoje najbliže stranačke kolege, što je produbilo jaz među beogradskim naprednjacima.

Joksimović celu situaciju nije želeo da komentariše.

– Nemam vremena sada, zovite kasnije. Žurim, izvinite – rekao je Joksimović za Nova.rs.

Nakon ovog kratkog razgovora, Joksimović više nije odgovarao na pozive i upite.

Za sada se niko iz redova SNS nije oglašavao ovim povodom. Umesto toga, potvrđen je mandat novom odborniku, a odlazak Joksimovića je prošao poprilično ispod radara.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu