SVE SE OTKRILO: Evo ko je pustio vest o smrti Cvijana

0
5880

Pitanja za ministra policije i republičkog javnog tužioca, slučaj Cvijan dobija epilog

S obzirom da rasvetljavanje svih najaktuelnijih afera krupnog kriminala i korupcije u vrhu vlasti spada u dužnost Ministarstva unutrašnjih poslova i Republičkog javnog tužilaštva, a s obzirom na ćutanje i nečinjenje pomenutih što spada u posebna krivična dela, postavljam sledeća pitanja ministru policije Aleksandru Vulinu i republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac:

Zašto – uprkos tome što je danima njegov fotorobot bio na svim naslovnim stranama režimskih medija – još uvek nije uhapšen ministar odbrane Nebojša Stefanović zbog krivičnog dela protivzakonitog prisluškivanja predsednika države i njegove porodice?

Kako je moguće da je zbog veza sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka lišen slobode njegov kum i najbliži saradnik Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK-a, koji je izjavio da je sve radio po nalozima ministra, a da još uvek makar na informativni razgovor nije pozvan bivši ministar policije Nebojša Stefanović?

Kako je moguće da je Dijana Hrkalović, bivši državni sekretar MUP-a i desna ruka Nebojše Stefanović, okrivljena za pokušaj državnog udara, tajnog prisluškivanja i pripreme likvidacije predsednika SNS, a da o tome ništa nije znao njen tadašnji šef Nebojša Stefanović?

Šta Nebojša Stefanović zna o misterioznoj smrti Vladimira Cvijana o čemu je vršena policijska istraga u vreme njegovog ministarskog mandata u MUP-u?

Da li je on posle tri godine pustio javnosti informaciju da je Cvijan mrtav da bi poslao poruku Vučiću i zaštitio sebe?

Šta još sve, osim slučaja Cvijan znaju Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović o Aleksandru Vučiću i njegovom najbližem kumovskom, tajkunskom i stranačkom okruženju pa zbog toga aktuelna vlast ne sme da ih uhapsi?

Da li je i gde Nebojša Stefanović na sigurnom sakrio prisluškivane razgovore i druge tajne sadašnje vlasti zbog čega je nedodirljiv za hapšenje?

Da li je jedno od tih mesta Ministarstvo za nacionalnu bezbednost SAD, FBI i DEA kojima je Stefanović bio u poseti pod velom tajne i na najvišem nivou 15. maja 2019. godine? Šta je tada dogovoreno?

Da li Nebojša drži Aleksandra Vučića ucenjenim nekim veoma krupnim kompromitujućim materijalom pa je to razlog zašto još uvek nije uhapšen a režimski mediji i funkcioneri SNS su naglo utihnuli sa svakodnevnim javnim napadima na njega i njegove najbliže saradnike i kumove?

Da li država i građani Srbije treba da budu žrtve ovog sukoba u vrhu vlasti, a sve krupne afere stavljene u fioku i njihovi akteri zaštićeni od zakona do nekog novog sukoba između Vučićevog i Stefanovićevog klana?

Ostavite komentar