SVE PREKO GRBAČE GRAĐANA SRBIJE: Evo koliko košta kontramiting s 2.200 autobusa koji sprema Vučić

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić planira da za svoj kontramiting 26. maja angažuje čak 2.200 autobusa. Cena svega toga za taj petak mogla bi da ide od 330.000 do neverovatnih 1.210.000 evra.

Plan predsednika Vučića je da, iz svih krajeva zemlje u Beograd tog 26. maja pristigne neverovatnih 2.200 autobusa.

Kako bismo proverili koliko će novca biti izdvojeno za Vučićev kontramiting, koji je najavljen samo dan posle protesta „Srbija protiv nasilja“, a kojem je prisustvovalo više desetina hiljada građana, „prečešljali“ smo oglase autobuskih prevoznika i videli koliko košta iznajmljivanje autobusa.

Cena iznajmljivanja autobusa zavisi od mnoštva faktora – broja sedišta, vremena na koje se autobus iznajmljuje i kilometraže koja će se preći. Primera radi, iznajmljivanje jednog minibusa košta od 150 do 330 evra po danu. Običan autobus, koji se iznajmljuje na osam do devet sati, košta, u zavisnosti od broja sedišta, od 360 do 550 evra.

To znači da će Vučićeva igra u centru Beograda da košta najmanje 330.000 do 726.000 evra – u najboljem slučaju, ako bude unajmio 2.200 minibuseva.

Ako, s druge strane, odabere 2.200 klasičnih autobusa, što je ipak realniji scenario, to će koštati, u zavisnosti od broja sedišta, od 792.000 do neverovatnih 1.210.000 evra.

- Advertisement -


Podsećamo, pomenuti skup 26. maja ispred Narodne skupštine, kao „najveći ikada“ najavio je prvi čovek SNS-a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, neposredno nakon održavanja skupa „Srbija protiv nasilja“ u ponedeljak, 8. maja, kada se na poziv opozicionih poslanika ispred skupštine okupilo nekoliko desetina hiljada građana, tražeći zaustavljanje promocije nasilja u javnosti, institucionalnu odgovornost za masovna ubistva, smenu ministara i hitno zasedanje Narodne skupštine.
 

Kvote za dolazak na protest već su objavljene. Tako su InfoVranjske objavile da je iz vrha Srpske napredne stranke u Vranju broj rečeno da iz ovog grada u Beograd mora da ode 3.000 ljudi, a Cilj je jedan – da predsednik okupi više ljudi nego što ima demonstranata, makar to bilo i uz pomoć ucene.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu