SVAKA ČAST, BOŽIDARE: Srbin (24) iz Švedske otplatio dug za struju đacima u Gračanici!

Predlažemo

Sedam pacijenata u Kliničkom centru Srbije od početka epidemije koronavirusa

Od pojave novog korona virusa u Kini na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije zbrinuto je sedam...

PRELOMNI TRENUTAK: Republika Srpska šalje odgovor Sarajevu i Zapadu

Savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Dragan Kalinić izjavio je Srni da je današnja posebna sednica Narodne skupštine...

OBJAVLJENO: Snimak sukoba sirijskog stanovništva i američkih vojnika (VIDEO)

Televizijski kanal „RT Arabik“ i agencije „Kurdistan24“ i „Sana“ objavili su video snimak na kome se...

Direktor Osnovne škole „Kralj Milutin“ u Gračanici, Vladimir Milkić, potvrdio je da je Božidar Ivančević (24) iz Švedske uplatio više od 2.000. evra ovoj školi, kako bi se izmirila dugovanja za struju Kosovskoj elektro- energetskoj kompaniji (KEDS).
Milkić je rekao da je danas podigao novac, uplatio račun, nakon čega je škola dobila struju.

Pročitavši vest o školi u Gračanici, Božidar Ivančević, koji živi i radi u Stokholmu, obratio se sa željom da pomogne.

„Kontakt je uspostavljen, istog dana je na žiro-račun škole uplaćeno 2.035 evra“, kaže direktor škole, Vladimir Milkić i dodaje: „Bio sam zatečen ovom informacijom. Nemam dovoljno reči kojima bih u ime kolektiva i sve dece izrazio zahvalnost ovom mladom i humanom čoveku“.

Škola u Gračanici je danas takođe obaveštena da je iz Javnog preduzeća EPS, Termoelektrane Kosovo – Obilić, uplaćeno 50 hiljada dinara, na ime izmirenje duga za struju.

„S obzirom se radi o dinarskoj uplati, ona će narednih dana, preko Narodne Banke Srbije biti uplaćena direktno na račun KEDS, rekao je Milkić.

Školi „Kralj Milutin“ u Gračanici, pre 20 dana isključena je struja zbog neizmirenih računa. Nastava se ovde odvija u tri smene, a pored osnovne, u zgradi su smeštene još i srednja medicinska i građevinsko saobraćajna škola.

„Nastava ni u jednoj školi, ni jednog trenutka nije prekidana, niti su časovi bili skraćeni, a struju smo obezbeđivali pomoću agregata“, kaže direktor škole „Kralj Milutin“ u Gračanici, Vladimir Milkić.

„Zahvaljujući humanosti Božidara Ivančevića iz Stokholma podmireni su računi za tri meseca. Dugovanja za struju su nastala jer školi od novembra meseca nisu uplaćivani materijalni troškovi kojima su ranije izmirivani računi za komunalije“, rekao je Milkić.

Direktor škole u Gračanici napominje da će škola u narednom periodu lako da izmiri i pristigle račune za vodu i iznošenje smeća.

- Advertisement -

Ostavite komentar

FansLike
FollowersFollow

Najnovije

Zanati koji su izumrli, a nekada su hranili brojne srpske porodice

Nekada su bili osnovni izvor prihoda, a „zlatne ruke“ koje su ih znale hranile su mnoga...

„Spas za planetu Zemlju bio bi da ljudski rod izumre kao vrsta“

Vođa jednog pokreta iz SAD poručuje da bi svi trebalo da živimo dugo, a onda da izumremo kao vrsta. Bio bi...

ĐOKOVIĆ: Hrvati, hvala što ste uz mene

Najbolji svetski teniser Novak Đoković iskoristio je još jednu priliku da govori o podršci iz Hrvatske. Ekipa hrvatskog...

ŠVAJCARSKA EPISKOPIJA: Traži novog isterivača đavola, u proseku 1300 demonizovanih godišnje

Episkopija rimokatoličke crkve Kur u Švajcarskoj traži novog egzorcistu, koji bi vernike oslobodio od demona i zaposednutosti. Grad Kur...

PORODICA OLUJIĆ UBIJENA SAMO ZATO ŠTO SU SRBI: Hrvati izrešetali sa 40 metaka Radomira, Anicu, Milenu (16) i Marka (13)!

Porodica Olujić likvidirana je 1992.  Zverski su je ubili pripadnici hrvatske paravojske HOS. Hrvatsko pravosuđe je, posle 24 godine,  na smešne zatvorske kazne...
- Advertisement -
loading...