SVAKA ČAST, BOŽIDARE: Srbin (24) iz Švedske otplatio dug za struju đacima u Gračanici!

Obavezno pročitajte

Direktor Osnovne škole „Kralj Milutin“ u Gračanici, Vladimir Milkić, potvrdio je da je Božidar Ivančević (24) iz Švedske uplatio više od 2.000. evra ovoj školi, kako bi se izmirila dugovanja za struju Kosovskoj elektro- energetskoj kompaniji (KEDS).
Milkić je rekao da je danas podigao novac, uplatio račun, nakon čega je škola dobila struju.

Pročitavši vest o školi u Gračanici, Božidar Ivančević, koji živi i radi u Stokholmu, obratio se sa željom da pomogne.

- Advertisement -

„Kontakt je uspostavljen, istog dana je na žiro-račun škole uplaćeno 2.035 evra“, kaže direktor škole, Vladimir Milkić i dodaje: „Bio sam zatečen ovom informacijom. Nemam dovoljno reči kojima bih u ime kolektiva i sve dece izrazio zahvalnost ovom mladom i humanom čoveku“.

Škola u Gračanici je danas takođe obaveštena da je iz Javnog preduzeća EPS, Termoelektrane Kosovo – Obilić, uplaćeno 50 hiljada dinara, na ime izmirenje duga za struju.

„S obzirom se radi o dinarskoj uplati, ona će narednih dana, preko Narodne Banke Srbije biti uplaćena direktno na račun KEDS, rekao je Milkić.

Školi „Kralj Milutin“ u Gračanici, pre 20 dana isključena je struja zbog neizmirenih računa. Nastava se ovde odvija u tri smene, a pored osnovne, u zgradi su smeštene još i srednja medicinska i građevinsko saobraćajna škola.

„Nastava ni u jednoj školi, ni jednog trenutka nije prekidana, niti su časovi bili skraćeni, a struju smo obezbeđivali pomoću agregata“, kaže direktor škole „Kralj Milutin“ u Gračanici, Vladimir Milkić.

„Zahvaljujući humanosti Božidara Ivančevića iz Stokholma podmireni su računi za tri meseca. Dugovanja za struju su nastala jer školi od novembra meseca nisu uplaćivani materijalni troškovi kojima su ranije izmirivani računi za komunalije“, rekao je Milkić.

Direktor škole u Gračanici napominje da će škola u narednom periodu lako da izmiri i pristigle račune za vodu i iznošenje smeća.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu