Švajcarska ukida gotovo sve kovid mere

Obavezno pročitajte

Švajcarska je objavila da ukida gotovo sve mere uvedene u borbi protiv kovida-19, i samo će do kraja marta ostati obavezno nošenje maske u javnom prevozu i zdravstvenim ustanovama i izoloacija obolelih.

Od četvrtka pristup prodavnicama, restoranima i kulturnim ustanovama, prostorima otvorenim za javnost i za javne događaje ponovo je moguć bez maske i potvrde o kovidu, saopštio je Savezni savet (vlada).

Obavezno nošenje maske, osim u javnom prevozu i zdravstvenim ustanovama, i preporuke za rad od kuće takođe se ukidaju.

- Advertisement -

Ukida se i obavezno dobijanje dozvole za velike manifestacije, restrikcije vezane za privatne susrete, kao i restrikcije o kapacitetu u maloprodajnim radnjama.

Prema saveznim vlastima epidemiološka situacija nastavlja da se razvija pozitivno u Švajcarskoj „zahvaljujući visokom imunitetu stanovništva“ i „preopterećenost zdravsvenog sistema je malo verovatan, uprkos i dalje jakom cirkulisanju virusa“.

Vlada je zaključila da su prema tome za nju ispunjeni uslovi za brzu normalizaciju društvenog i ekonomskog života.

Švajcarska sa oko 8,6 miliona stanovnika zabeležila je gotovo 12.530 umrlih od kovida-19 od početka pandemije što je više od 144 umrlih na 100.000 stanovnika. Gotovo 69 odsto stanovništva je poptpuno vakcinisano.

SourceN1

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

FILMSKI DEBI AKADEMIKA MRĐANA BAJIĆA

Dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Mrđan Bajić, inače jedna od najvećih uzdanica odlazećeg predsednika SANU Vladimira...

Još priča na sličnu temu