ŠUTANOVAC: Udario na kolegu, kao najgori SNS-ovac!

Obavezno pročitajte

Dragan Šutanovac je danas profesora Slobodana Samardžića, verovali ili ne, nazvao nacistom, tvrdi tabloidni Alo! Drugim rečima, Alo tvrdi da je Šutanovac optužio profesora Samardžića, nekadašnjeg kolegu u Vladi Srbije i bliskog saradnika Vojislava Koštunica, da je isti kao ljudi koji su ubijali i unistavali čitave narode i sprovodili najveće zločine.

Naravno, Alo ne bi bio Alo kada ne bi slagao. U tvitu Dragan Šutanovac naziva Samardžića “nacošem” što je izraz koji se ne koristi za naciste, već za nacionaliste!

Dakle, sve je kao i do sada. Alo laže ljude, a Šutanovac vređa one koji od njega drugačije misle. Tačno je da Slobodan Samardžić ima stavove o Kosovu i članstvu Srbije u EU suprotne Šutanovca, ali zbog toga ga niko ne može nazvati nacionalistom, odnosno čovekom koji mrzi pripadnike drugih naroda.

Ko je uopšte Dragan Šutanovac, čovek koji je nedavno bio u Americi? Zli jezici kažu da ga je tamo poslao Vučić da pokuša da mu napravi kontakte u Bajdenovoj administraciji.

Dragan Šutanovac je u politiku ušao kao vlasnik četvrtine kafića “Demode”. Izašao je iz nje kao čovek sa stanom kod Hrama Svetog Save vrednim skoro milion evra. Poznat je i kao ljubitelj skupocenih satova, a kad god je neko u stranci ili javnosti postavio pitanje odakle mu novac pozivao se na platu supruge koja je radila u Delti.

I na tasta Miroslava Ilića.

Upućeni izvori kažu da je Šutanovac bio kamen spoticanja u pregovorima Tadića i Đilasa 2012, da ovaj drugi bude kandidat DS-a za premijera. Navodno, do dogovora nije došlo između ostalog što Đilas nije prihvatio da u Vladi ostanu neki dotadašnji ministri među kojima je Šutanovac bio na prvom mestu.

2016. Šutanovac je postao predsednik onoga što je ostalo od DS-a. Donosio je dosta pametnih odluka, ali je potpuno pogrešno procenio da DS na beogradske izbore ne treba da bude na listi sa PSG-om i Narodnom strankom koju je predvodio baš Đilas. Pozivajući se na lažna Ipsosova istraživanja, ubedio je predsedništvo da će uzeti najmanje 7% glasova. Pošto je DS doživeo potpuni debakl, isto kao i Tadićeva i Živkovićeva stranka sa kojima je zajedno u koaliciji osvojila mizernih 2.2% glasova, Dragan Šutanovac je podneo ostavku.

Za to mu se mora odati priznanje jer takvih moralnih poteza nije bilo puno u srpskoj političkoj istoriji.

Zli jezici su pre toga pričali da DS finansira Vučić, da Šutanovac od njega dobija 20.000 evra svakog meseca i da taj novac u menjačnicama pretvara u dolare kako bi lakše ubedio saradnike da ih finansiraju Amerikanci. Za ovakve tvrdnje nikada nisu dati nikakvi dokazi i zato je sve ostalo na nivou priča.

Ono što je sigurno, Marko Uljarević i Ipsos su odigrali više nego značajnu ulogu u razbijanju jedinstva opozicije iznoseći netačne podatke baš kao što i dan danas rade.

Šutanovac je uvek bio percipiran kao američki čovek i u DS-u i u Vladi. Da bi opravdao takav imidž, ostao je jedan od najvećih kritičara Rusije i odnosa pojedinaca sa ovom državom. Zanimljivo je da konstantno napada Mlađana Đorđevića, vezujući njegove stavove za Dragana Đilasa. Svaki put kad Đorđević u javnosti istupa proruski – sledi odgovor. Ono što je zanimljivo, da Dragan Šutanovac nikada nista slično nije rekao posle Vučićevih sastanaka sa Putinom ili pohvala Vučićevih saradnika na račun Putina i Rusije.

Sve u svemu, Dragan Šutanovac je jedan od onih za koje može da se kaže da je iz politike izašao kao mnogo bogatiji čovek nego što je u nju ušao.

Ostaće zapamćen i kao kum Borisa Tadića, ali je uvek za to tvrdio da mu je više u životu smetalo nego što mu je donelo.

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu