17.1 C
Belgrade
utorak, 27 septembra, 2022

SUPRUGA POGINULOG RUDARA: Ne odustajemo od pravde, nemoguće da niko nije kriv

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Dragana Stajić, supruga rudara Bojana Stajića koji je poginuo u rudniku “Soko”, kaže da se oseća poniženo odlukom tužilaštva u Aleksincu da nema osnova za bilo čije krivično gonjenje zbog eventualne odgovornosti za smrt osmorice radnika. Preživeli rudar Saša Dimitrijević kaže da je sramota da niko ne odgovara.

“Osećam se jadno, poniženo, razočarano. Nemoguće da niko nije kriv, itekako jeste ljudski faktor”, rekla je Dragana Stajić u emisiji Novi dan na N1.

- Advertisement -

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu donelo je odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, jer, kako se navodi u saopštenju „u radnjama bilo kog lica nisu ostvarena obeležja nekog od krivičnih dela za koje se goni po službenoj dužnosti“.

Stajić je najavila da će porodice osmorice poginulih rudara nastaviti da se bore za pravdu i da krivci odgovaraju za nesreću.

Saša Dimitrijević kaže da je i on mogao da izgubi život tog dana i da su šefovi u rudniku znali da će nešto da se desi.

- Advertisement -

“Grehota je za ove ljude što su tako nastradali, nije trebalo da dođe do toga. Znali su oni (nadležni) da nije ispitano područje gde se iskopavalo”, rekao je Dimitrijević za N1.

Dodaje da niko od nadležnih nije odgovorio na primedbe radnika oko uslova rada u jami, gde je smrdelo “na pokvarena jaja”.

Kako kaže, samo se nije znalo kad će i u kojoj smeni da se dogodi tragedija, i dodaje – “potrefilo se u našu”.

Dragana Stajić kaže da je iza osmorice rudara ostalo dvanaestoro dece i da je odluka tužilaštva velika sramota za državu, jer je nemoguće da su radnici sami krivi što ih više nema.

Ona kaže da je i sama saznala za uslove u kojima je njen muž radio jer se on žalio, a i sve njegove kolege pričali su “istu priču”.

Stajić pita i kako je moguće da ventilacija nije bila kako treba i zašto radnici nisu bili zaštićeni, dodajući da nije izgovor za pogibiju to što se radilo o metanskoj jami.

“Ne može tek tako dvanaestoro dece da ostane bez očeva”, kazala je Stajić.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti