SUNOVRAT AMERIKE I NEOLIBERALNOG KAPITALIZMA Sledi neviđena hiperinflacija u svetu!

Obavezno pročitajte

Suosnivač Tvitera Džek Dorsi smatra da će inflacija u SAD-u eskalirati i da će se stvari znatno pogoršati.

„Hiperinflacija će promeniti sve. To će se uskoro dogoditi u SAD-u, pa tako i u svetu”, napisao je Dorsi na Tviteru, povodom rasta potrošačkih cena u SAD, koji je blizu 30-godišnjeg maksimuma, i sve veće zabrinutosti da bi taj problem mogao da bude još veći nego što su kreatori monetarne politike očekivali, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC), navodi Tanjug.

Predsednik Federalnih rezervi Džerom Pauel je priznao u petak da će inflatorni pritisci „verovatno trajati duže nego što se ranije procenjivalo”, napominjući da bi mogli da potraju i „sledeće godine”.

- Advertisement -

Lider američke centralne banke je dodao da očekuje da će FED uskoro početi da povlači vanredne korona mere podrške privredi, za koje kritičari kažu da su podstakle rast inflacije.

Osim što nadzire društvenu mrežu koja ima 206 miliona aktivnih korisnika dnevno, Dorsi je snažan zagovornik bitkoina. On je naveo da Skver, platforma za obradu debitnih i kreditnih kartica čiji je Dorsey suosnivač, želi da uđe u rudarenje ove kriptovalute. Skver već poseduje izvesnu količinu bitkoina i omogućava trgovanje njima.

Dorsi je aktuelni generalni direktor Tvitera i Skvera.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VUČIĆ NAREDIO ARMAGEDON 3 U POŽAREVCU: Hapšenje organizovane kriminalne grupe, oštetili budžet grada Požarevca

Pljačka budžeta,narodnog novca,sukobi interesa,nameštanje poslova,pozivanje na gradonačelnika grada Požarevca? Da li je vreme za kavez drugovi ? Prema izvorima...

Još priča na sličnu temu