SUKOBI U NJUJORKU: Jevreji i Arapi se tuku na ulici, marševi za Palestinu širom SAD! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Eskalacija sukoba između Palestine i Izraela se prelila brzo i na Zapad. Čim je Hamas napao Tel Aviv raketama i dronovima, došlo je i u Londonu do koškanja grupa Jevreja i Arapa, ali je policija sprečila veći sukob. Nakon toga, još veći ulični incidenti usledili su u Njujorku, potom u Vašingtonu, Minesoti… Do ujutru (po srpskom vremenu) će se verovatno rasplamsati u brojnim gradovima širom SAD.

Pogledajte u video prilogu kako američka policija u Njujorku pokušava da smiri i razdvoji grupe Arapa i Jevreja.

Njujork i sukobi

Problem je što obe grupe u Njujorku iz minuta u minut dobijaju sve veću podršku u brojčanom smislu.

- Advertisement -

U međuvremenu, u Vašingtonu je organizovao marš podrške Palestini, nekoliko hiljada ljudi na improvizovanom tenku traži oslobođenje Palestine. Osim Arapa, veliki je broj i Hrišćana bele i crne puti koji uzvikuju parole protiv Izraela i cionista.

I u Minesoti je organizovan marš podrške Palestini.

Bivši predsednik SAD Donald Tramp je izdao saopštenje u kome je napao Džozefa Bajdena da je kriv za napad Hamasa na Izrael, jer je svojom mlohavošću to dozvolio i sugerisao da Amerika mora čvrsto da stane na stranu Izraela i ako treba vojno brani Jevreje od Palestinaca.

Za razliku od Trampa, predsednik Rusije je nepristrasno pozvao obe strane na momentalan prekid sukoba i uzdržavanje od nasilja.

Bajdenova administracija se oglasila identično kao i zvanična Nemačka, „mlako“ i to nekoliko sati posle raketiranja Tel Aviva, konstatujući da Izrael „ima pravo da se brani“. Nisu zahtevali prekid sukoba kao Rusija, već su praktično dolili „ulje na vatru“ huškajući Jevreje da napadnu Palestince.

Inače, u SAD je od utorka uveče (po našem vremenu) takođe krenuo haos, Istočna obala je ostala odjednom bez goriva zbog, kako su rekli, hakerskog napada na jednu od najvećih naftnih kompanija koja je obustavila dostavu goriva na benzinske pumpe.

Gradonačelnik Floride je proglasio vanredno stanje zbog nedostatka goriva.

SourceSputnik

2 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu