SUKOB U NAJAVI: Vesić ne da Beograd Šapiću!

0
161

Goran Vesić svoju utešnu političku funkciju zamenika gradonačelnika Beograda izgleda ne planira da napusti uskoro, jer iza njega treba da ostanu veliki „projekti“ poput beogradskog metroa.

Goran Vesić FOTO: ATA ImagesGoran Vesić FOTO: ATA Images

Vesić je najavio da će 2023. početi izgradnja druge linije beogradskog metroa i „u  to vreme prva linija, čija izgradnja počinje u novembru ove godine, a završava se 2028. godine, biti uveliko u toku“.

– Beograd će 2028. godine imati prvu liniju metroa a 2030. i drugu liniju. Ostaće zapamćeno vekovima ko je gradio metro. To je moj san i to me pokreće. Kao što predsednik Vučić kaže “svi imamo svoje snove”. Ono što sanjate govori zašto se bavite politikom. Ovaj san sanjamo zajedno. I ispunićemo ga. To mogu da garantujem. Nisam od onih koji ne mogu ništa da potvrde, ni da demantuju – napisao je Vesić na svom Fejsbuku.

Predsednik Vučić za sadašnjeg zamenika Zorana Radojičića nema međutim tako ambiciozne planove i ovo je potvrdio odlukom da na poziciju gradonačelnika postavi Šapića. I to već u martu, kako je prvi o tome pisao Direktno.rs. Da Vesić, ali ni predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić neće biti gradonačelnici (ili večiti zamenici) Beograda smatra osnivač Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

– Vesić jasno poslao poruku da će kopati rukama i nogama da ostane u Gradu. Da ga ne zanima dogovor Vučić-Šapić. Ko ima srca da im dojavi da neće biti nijedan od njih…? – kaže Jovanović.

Vesiću se zaista ne piše dobro u ostvarenju snova pošto je Vučić suočen sa očiglednim i stalnim padom rejtinga u Beogradu, te će pokušati da za oko mesec dana žrtvuje zamenika gradonačelnika.

On će za prvog čoveka glavnog grada postaviti Aleksandra Šapića, predsednika SPAS-a, koji će, kako saznaje Direktno.rs, biti jedini kandidat Srpske napredne stranke na beogradskim izborima.Aleksandar Šapić FOTO: ATA ImagesAleksandar Šapić FOTO: ATA Images

Beogradski metro teško će „izvaditi fleke“ i spasiti Vesića od javnog mnjenja koje već odavno nije uz njega. Šta je sve loše uradio i kakvu će zaostavštinu ostavitu u Beogradu znaju građani, ali i sam Vučić koji je očigledno shvatio da je ovakvo rukovođenje prestonicom Srbije čak i za njega loše

Ostavite komentar