SUKOB: Srbi blokirali Albance, PRETI HAOS

Obavezno pročitajte

Srbi blokirali Albance

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj potvrdio je da su na putu Dečani-Plav juče obustavljeni, te da je to urađeno na zahtev premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija.

Ramosaj je na svom Fejsbuk profilu naveo da će obustava radova trajati do početka sledeće nedelje, preneo je portal Kosovo online.

- Advertisement -

Ranije je prištinski Zeri preneo da je Kfor danas zaustavio radove koji se izvode na putu u blizini manastira Visoki Dečani.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučic izjavio je ranije danas da je manastir Visoki Dečani ugrožen nezakonitim radovima koji se izvode na putu.

Vučić je naveo da će na sledećem sastanku u Briselu Srbija zatražiti od predstavnika Prištine da hitno obustave radove u zaštićenom području manastira.

Komandant Kfora Mikele Risi posetio je danas Specijalnu zaštićenu zonu Dečana, saopšteno je iz KFOR-a.

Kako je navedeno, general Risi se sastao sa gradonačelnikom Dečana Baškimom Ramosajem u njegovoj kancelariji, na poziv lokalne opštine. Komandant KFOR-a takođe se sastao sa igumanom Savom Janjićem u manastiru Visoki Dečani.

Eparhija raško-prizrenska je upozorila pre nekoliko dana da se nastavljaju nezakoniti radovi na putu Dečani-Plav kroz zaštićenu zonu manastira, uprkos eksplicitnoj zabrani gradnje magistralnih i tranzitnih puteva kroz specijalne zone.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vulin u BIA planira da oformi jedinicu za hapšenje: Podseća na vreme Miloševića i JSO

U Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) pod rukovodstvom Aleksandra Vulina, kako nezvanično saznaje NIN, planiraju da formiraju grupu za hapšenje. Kako piše...

Još priča na sličnu temu