SUKOB NAPREDNJAKA I SPS: Koalicija više ne postoji!?

Obavezno pročitajte

SPS i SNS pod tenzijama

Zbog sumnje u regularnost izbora za poslanike u Skupštini AP Vojvodina, izborna lista oko SPS-a je 23. juna oko 22 časa pokušala da preda zahtev i ostvari uvid u izbornu dokumentaciju.

Međutim, i pored činjenice da je pokrajinskom odlukom na nedvosmislen način propisano da je rok za ostvarivanje ovog izbornog prava 2 dana od dana zatvaranja biračkih mesta, navedeni zahtev, iako je pokušan da se preda u predviđenom zakonskom roku, nije imao ko da primi, jer RIK nije obezbedila dežurnu službu, pa su socijalisti isti zahtev uputili putem elektronske pošte.

- Advertisement -


Po rečima našeg izvora, socijalisti sumnjaju u regularnost izbornog procesa zbog velikog broja nevažećih glasačkih listića, za koje sumnjaju da je većina od istih upravo pripadala njima.

Kako je navedeni zahtev podnet 23. juna, a Pokrajinska izborna komisija je trebalo 24. juna da utvrdi rezultate izbora, članovi RIK-a ispred SPS-a tražili su da se razmatranje o prigovoru za poslanike uvrsti u dnevni red kao prethodno pitanje utvrđivanju rezultata izbora. Ovoj nameri su se usprotivili članovi RIK-a ispred Srpske napredne stranke, da bi glasanjem i zvanično odbili ovaj predlog SPS-a.

Zbog svega ovoga, članovi RIK-a ispred socijalista glasali su protiv utvrđenih rezultata izbora u AP Vojvodina. Prema istom izvoru, SPS je podneo dva prigovora, od kojih je jedan već odbijen, a drugi se još razmatra.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu