16.2 C
Belgrade
subota, 1 oktobra, 2022

Studentkinja koja je čekala Vučića ispred RTS-a: Htela sam da ga pozovem na duel

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Studentkinja Valentina Reković iz organizacije „1 od 5 miliona“ izjavila je za N1 da je sinoć ispred zgrade Radio-televizije Srbije čekala predsednika Aleksandra Vučića kako bi ga pozvala na TV duel na kojem bi građanima odgovorio na brojna pitanja koja su mu postavljali na protestima u prethodnih 11 meseci.

Valentina je u Novom danu TV N1 rekla da je bila jedna od tri studentkinje koje su sinoć, na tri ulaza u RTS, čekale predsednika Aleksandra Vučića, uoči njegovog gostovanja u emisiji „Upitnik“, kako bi postavile nekoliko pitanja, ali da je on odlučio da se ne susretne sa njima, već da „krišom“ uđe u zgradu.

- Advertisement -

„Mi smo 11 meseci na ulicama, 11 meseci se svake subote na protestu predsedniku postavlja po neko pitanje na koja do sada nije dao odgovor (…) Htela sam da kažem predsedniku: ‘Evo, izvolite, ako hoćete, idemo sada u duel, idemo zajedno kod Olivere (Jovićević) u emisiju, da odgovorite građanima Srbije na neka pitanja. Međutim, Vučić je krišom ušao u zgradu i postavio je neke čudne ljude koji su sprečavali građane da priđu zgradi“, ispričala je.

Među pitanjima za predsednika Vučića, kako je rekla, su i kada će smeniti ministra finansija zbog plagiranja doktorata, kada će smeniti Nebojšu Stefanovića zato „što je lagao da je završio fakultet“, ko je ubio Olivera Ivanovića, i koje ubio Stanku Gligorijević na naplatnoj rampi u Doljevcu.

„Kada bi dao iskren odgovor, ne bi više bio predednik ove zemlje“, konstatovala je.

- Advertisement -

Upitana zašto misli da predsednik zna ko je ubio Olivera Ivanovića, Valentina je rekla da Vučić poseduje sve informacije, jer je preuzeo sve institucije u svoje ruke, a i njegove pristalice su, uoči ubistva, imale „čudne izjave“ o Ivanoviću.

Za sve incidente koji su se sinoć desili ispred RTS-a optužila je Vučića, jer je oko zgrade postavio grupu svojih navijača koji su, kako je rekla, batinali ljude i pretukli fotografa organizacije „1 od 5 miliona“.

Rekla je i da su sinoćni skup ispred RTS-a organizovali studenti koji su preko drušvenih mreža uputili video-poziv građanima da se pojave.

„Pojavili su se i politički lideri koji su videli poziv na drušvenim mrežama. Mi smo studenti, nemamo partijsku infrastrukturu. Radimo ovo iz ubeđenja. I ko god bude sutra na vlasti i ne promeni sistem, opet ćemo izaći na ulicu mi da menjamo taj sistem“, poručula je Valentina Reković.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti