STUDENTI SE POBUNILI: Danica Grujičić ih podržala!

Obavezno pročitajte

Studenti Medicinskog fakulteta okupili su se danas pred zgradom dekanata kako bi iskazali nezadovoljstvo povodom odluke uprave da im se u ispit uvrsti i praktični deo, iako zbog epidemije koronavirusa, tokom cele godine, nisu imali vežbe. Među okupljenima je i načelnica Onkološke klinike dr Danica Grujičić, koja je pokušala da objasni studentima zašto je fakultet doneo takvu odluku.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Ja sam decidirano pitala da li ste dogovorili sa vašim predstavnicima. Koga vi predstavljate? Koliko ljudi je potpisalo onlajn peticiju? Odmah da vam kažem ja sam pitala i decidirano mi je rečeno da su to vaši zahtevi. Pozovite na odgovornost vaše predstavike“, kazala je Grujičić studentima.

Dr Danica Grujičić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ona je apelovala na prisutne da usaglase stavove.

- Advertisement -
Dr Danica Grujičić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Vi ste birali predstavnike, ako su vam loši promenite ih sada ovde.“, rekla je Grujičić.

Studenti nose transparentne „Jednakost za sve studente“, „Praktični ispit posle praktične nastave“, „I mi smo fakultet“, „Hoćemo dekana“..

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Nakon skupljanja ispred zgrade dekanata, studenti su ušli u samo zdanje i krenuli ka kancelariji kako bi dočekali dekana. Student Branko Beronja rekao da oni žele da pregovaraju samo sa dekanom.

„Naš stav je da pregovaramo isključio sa dekanom, a ne prodekanom za nastavu jer prethodni pregovori nisu uspeli. Uzrok tome je što su naši parlamentarci rekli da ona ne želi da pregovara, pa se mi još uvek uzdamo u našeg dekana. Kao što vidite, mi smo grupa entuzijasta, a ostali studenti sede i pripremaju ispit, a znaju da je on nepravedan“, rekao je jedan od predstavnika studenata za Nova.rs.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Studenti su napravili mali performans sa stiroporom na kom planiraju da sede dokle god se ne reši njihovo pitanje.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Seli su u obliku ćiriličnog slova G, a prema rečima studenata očekuju da im se priključi još ljudi.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu