Studenti „Jedan od pet miliona“ oblepili nalepnicama ulaz FON-a

Obavezno pročitajte

Studenti #1od5miliona jutros su oblepili ulazna vrata i stepeništa Fakulteta organizacionih nauka (FON) nalepnicama „Da ne bude više lažnih diploma budi i ti #1od5miliona“ i „Studenti ne ćute“.

Kako se navodi u saopštenju, to su uradili „kako bi akademskim članovima ovog fakulteta ukazali na odgovornost prema Univerzitetu“.

- Advertisement -

Na FON-u se u podne sastaje Naučno nastavno veće koje će dati sud o doktoratu ministra finansija Siniše Malog.

„Ovo je poslednja prilika da profesori osvetlaju obraz. FON je već pokazao da nema nameru da zaštiti akademsku čestitost u svojoj kući i da očuva ugled dvovekovne tradicije Univerziteta u Beogradu, dok u isto vreme studente koji su blokirali Rektorat naziva teroristima“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se kaže da su ovim činom apelovali na zaposlene da se vode etičkom odgovornošću.

„A onim profesorima koji ustaju protiv plagijata poslali smo poruku da smo tu za njih“, piše u saopštenju.

Dodaje se da je dekan FON-a Milija Suknović prilikom susreta sa studentima rekao da „kaljaju izgled zgrade“.

„Poručujemo da profesori koji nemaju hrabrosti da stvari nazovu pravim imenom, odnosno doktorat Siniše Malog plagijatom na čelu sa dekanom ovog fakulteta kaljaju ugled čitavog Univerziteta u Beogradu čiji su deo. Pozivamo članove Etičke Komisije i dekana da počiste kako je on rekao ‘ukaljani izgled zgrade'“, navodi se u saopštenju studenata #1od5miliona.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

PJONGJANG: Svako mešanje u naše operacije sa izviđačkim satelitima je objava rata

PJONGJANG – Severna Koreja je danas saopštila da će svako mešanje u svoje operacije sa izviđačkim satelitima smatrati objavom rata...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: