Studenti ispred Skupštine, blokirali grad: Šarčeviću, čekamo te! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Studenti ispred skupštine

Studenti su sa Novog Beograda i iz ostalih domova došli ispred Skupštine. Ne odustaju od svojih zahteva i nemaju nameru da se razilaze.

Studenti su ispred Parlamenta izjavili da ne priznaju nikakav dogovor sa Vučićem, koji je večeras uplašen hteo da im podmetne kukavičje jaje i dozvoli da ostanu u domovima, već su najavili da će u petak u 10 časova krenuti na Vladu Srbije i da će radikalizovati protest.

- Advertisement -

Oni ispred Skupštine izvikuju parole protiv predsednika države.

Povodom odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u okviru pooštravanja mera zbog pandemije koronavirusa zatvori i sve studentske domovi u Beogradu, u Studentskom gradu okupio se veliki broj studenata u znak protesta.

Mnogi su na pominjenje predsednika i njegove odluke vikali “uaaaa” i oštro reagovali povicima negodovanja na optužbe nadležnih da su oni krivci za širenje koronavirusa u Beogradu.

1.11 – Okupljeni studenti odlučili da ostanu ispred parlamenta. Oni skandiraju ” Izdali ste studente”.

1.08 – Pojedini studenti pozvali su sutra na novo okupljanje u 10 časova ispred Filozofskog fakulteta.

1.00 – Studenti ispred Skupštine navode da ne nameravaju da se raziđu sve dok se ministar Mladen Šarcević ne pojavi, skandirajući mu “Šarčevicu, javi se”,

00.58 – Okupljeni studenti i dalje uzvikuju “Ne damo rokove”.

00.45 – Studenti poručili: “Ako nas ne ubije korona, ubiće nas ovaj sistem”

00.12 – Studenti se i dalje ne razilaze. Veći broj je i dalje okupljen ispred parlamenta

24.04 – Okupljeni studenti i dalje čekaju da li će da se pojavi ispred Skupštine ministar prosvete Mladen Šarčević.

23.55 – Za sutra u 10 časova zakazan je veliku studentski protest na Studentskom trgu u Beogradu. Organizatori, pozivaju sve studente i profesore da im se pridruže kako bi zajedno izrazili nezadovoljstvo povodom najavljenih mera koje utiču direktno na položaj studenata.

Studenti su izrazili nezadovoljstvo ovom odlukom i traže da bude poništena, te dodaju da studenti nisu neodgovorni kao što se predstavlja i da nose maske.

Mnogi su na pominjenje predsednika i njegove odluke vikali “Uaaaa” i oštro reagovali povicima negodovanja na optužbe nadležnih da su oni krivci za širenje koronavirusa u Beogradu.

Osim Studentskog grada večerašnja izajava predsednika Srbije na ulice izvela je i studente iz Studentskih domova “4. april”, Patris Lumumba na Karaburmi i Kralj Aleksandar I”.

Okupljanje će biti nastavljeno sutra ujutro posle razgovora sa upravnikom u vezi ovog slučaja.

Okupljeni su poizvali da se ne iseljava niko. Neki od studenata takođe traže i da se već sad na dnevni red stavi i zahtev da nema iseljavanja iz domova naredne godine, kada treba u Beogradu da bude ponovo održana Univerzijada.

Studenti Doma “4.april” izašli su i blokirali ulicu uzvikujući “Nećemo kući”.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će u Beogradu od sutra biti na snazi nove mere, čije bi sprovođenje trebalo da popravi epidemiološku situaciju u glavnom gradu. On je rekao da se od sutra na dve nedelje zatvaraju noćni klubovi i splavovi od 23 do 6 ujutru, a isto važi i za kafiće osim onih koji imaju bašte i dodao da će biti zatvoreni i svi studentski domovi u Beogradu.

“Ukoliko ove mere za nekoliko dana ne budu dale rezultate, uvešćemo nove mere, pa i zatvaranje Beograda” istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, da je mogao da o merama odlučuje sam, on bi zatvorio Beograd i uveo sedmodnevni policijski čas.

Veliki broj studenata počeo je protest nakon najave predsednika Srbije da će studentski domovi u Beogradu opet biti zatvoreni, skandirajući „Uaaa“ zbog pokušaja nadležnih da krivicu za širenje virusa svale na studente, ali i da zatvore domove u sred ispitnog roka.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kraj zapadnog sna: Niko u svetu ne može da mu parira

Uprkos nadama i prognozama Zapada da će specijalna vojna operacija u Ukrajini devastirati ruski narod i svrgnuti Putina sa...

Još priča na sličnu temu