Studenti danas sa ministrom, najavljuju protest ako ne bude dogovora

Obavezno pročitajte

Studenti danas sa ministrom prosvete

Predstavnici studenata predali su Ministarstvu prosvete zahteve koje je onlajn potpisalo 6230 studenata i potvrdili su da će se u podne sastati sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem. Ukoliko nakon tog sastanaka njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, studenti su najavili da će pozvati potpisnika peticije da se u 19 sati okupe ispred Predsedništva Srbije.
Studenti traže zbog nastale situacije sa koronavirusom dodatni ispitni rok, besplatno testiranje svih studenata i lečenje zaraženih, kao i ostanak u studenskim domovima dok traju ispitni rokovi.

Jedan od zahteva je da se studentima koji su zaraženi virusom ili se nalaze u samoizloaciji omogući dodatno polaganje ispita, kao i da se svršenim srednjošolcima koji zbog koronevirusa nisu mogli da polažu prijemne ispite, omoguće dodatni termini za to polaganje.

- Advertisement -

U ime studenata zahteve su predali Kristina Urošević i Nikola Arsenić, koji su napomenuli da bi danas oko podneva trebalo da se održi sastanak predstavnika studenata sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem.

Ukoliko nakon tog sastanaka zahtevi ne budu ispunjeni, najavili su da će pozvati više od šest hiljada potpisnika peticije da se u 19 sati okupe ispred Predsedništva Srbije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu