1.1 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

ŠTRAJK ISPRED PREDSEDNIŠTVA: Vučić dozvolio da rade lopovi i tajkuni!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Izabrao sam Predsedništvo za štrajk glađu, jer je poslednja instanca predsednik. Poznato je svima u državi da se Vučić pita za sve. On je kreirao ekonomski ambijent i on je dozvolio da rade lopovi i tajkuni. Ja nemam izbora, ja sam se njemu obratio – kaže za Direktno.rs, Stanko Tišma, koji je započeo štrajk glađu zbog neisplaćenih zarada od strane poslodavca i zaplene imovine.

Stanko Tišma sa Mihailom Kalašnjikovim; FOTO: Privatna arhiva

Stanko Tišma, koji je u prošlog meseca pokušavao da skrene pažnju na svoje probleme štrajkom glađu ispred zgrade Gradske uprave u Pančevu, nastavio je danas svoj protest i štrajk ispred Predsedništva Srbije.

- Advertisement -

– Poslednja firma koja me je angažovala je MDS iz Bavaništa. Vlasnik mi je ostao dužan 350.000 dinara na ime plate i uzeo mi je svu opremu za šivenje. Dao sam izjavu po tom pitanju Odeljenju za privredni kriminal u Pančevu. Rekli su da će da me zove tužilac, a on me još nije zvao. Bio sam ovde u Predsedništvu, u ponedeljak, izašla je neka devojka i rekla da se radi na tom slučaju i da će me tužilac pozvati. Ivica Kojić nije mogao da izađe. Međutim, juče sam čekao ceo dan i tužilac me nije zvao i danas sam opet počeo štrajk glađu – kaže Tišma.

Tišma se, kako kaže, već 30 godina proizvodnjom vojne i policijske opreme. Bio je, kaže, direktor istraživanja i razvoja proizvodnje u firmi „Mile Dragic“, direktor istraživanja i razvoja i tehnički direktor „Irva tekstila group“, direktor istraživanja i razvoja i tehnički direktor „Inex Luss“, direktor istraživanja i razvoja i tehnički direktor „Luss investment“, direktor SGA, direktor istraživanja i razvoja i tehnički direktor „Gora“, direktor istraživanja i razvoja „MDS TEX“.

– Moj 251 proizvod je zvanično usvojen u Srbiji – 106 u vojsci, 145 u policiji. Opremao sam specijalne jedinice 30 svetskih zemalja – kaže Tišma.Obaveštenje Inspektorata radaObaveštenje Inspektorata rada

- Advertisement -

On dodaje da je dobio rešenje od inspekcije da mu se isplate zarade, ali da vlasnik firme kaže da mu ne može niko ništa.

– Egzistencija mi je ugrožena. Tražim moju imovinu i da državni organi reaguju, da me tužilac sasluša i da imam svedoke da je sve moja imovina – poručuje Tišma i dodaje:

– Ako se sad nešto ne preduzme, vlasnik firme će za 10-15 dana prodati moju imovinu i namiriće dugove, jer firma više ne radi. Radnicima duguje po tri plate. Dolazili su dva puta da me odgovore šef obezbeđenja i devojka koja je bila u ponedeljak. Odbio sam i rekao da ću ovde i da noćim i da će me gledati svaki dan. Ja nemam pare ni da se vratim u Pančevo. Prinuđen sam da ovde ostanem do kraja.

Tišma kaže i da će o svom problemu obavestiti ambasadore stranih zemalja u Srbiji.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti