STIŽE KINESKA VAKCINA: Cena paprena

Obavezno pročitajte

Kina napravila vakcinu

Inaktivirana vakcina protiv virusa korona kineske farmaceutske korporacije „Sinofarm“ pojaviće se na tržištu u decembru po ceni od oko 150 dolara, saopštio je predsednik upravnog odbora korporacije Lu Cinžen.

„Nakon završetka treće faze međunarodnih kliničkih testiranja biće moguće pristupiti registraciji inaktivirane vakcine. Po našim procenama, do kraja decembra ove godine, vakcina protiv kovida 19 mogla bi se pojaviti na tržištu. Prema našim prognozama, istraživački institut za biološke proizvode u Pekingu moći će da proizvodi do 120 miliona inaktiviranih vakcina godišnje, a još 100 miliona će proizvoditi Institut za biološke proizvode u Vuhanu“, istakao je Lu Cinžen, prenosi „Sina“.

Prema njegovim rečima, istraživački institut iz Pekinga je 27. aprila započeo klinička testiranja inaktivirane vakcine, 28. juna su objavljeni rezultati prve i druge faze testiranja, a 23. juna kompanija „Sinofarm“ je započela treću fazu testiranja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

On je dodao da je bezbedna, da tokom prve i druge faze kliničkih testiranja nije zabelež nijeda slučaj sa teškim neželjenim efektima, a posle vakcinacije pacijenti su dobijali antitela.

Prema njegovim rečima, nakon jedne vakcinacije, antitela na virus koronu se stvaraju kod 97 odsto pacijenata.

Međutim, nakon revakcinacije, taj pokazatelj se povećava do skoro 100 odsto. Cena dve incjekcije vakcine će koštati oko 144 dolara.

SourceSputnik

1 COMMENT

  1. Samo Ruska vakcina dolazi u obzir, samo nemojte da se okrecete zapadnim sugestijama sa zapada i Kini sto se zdravlja tice jer Srbski narod veruje samo Rusiji a imamo istu problematiku i sudbinu. Nemamo ni novca za hranu ne interesuje nas Kineska vakcina, svaka cast Kini.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: