Stigla naredba iz SNS: Gradonačelnici i predsednici opština širom Srbije podnose ostavke

Obavezno pročitajte

Predsednici opština širom Srbije iz redova Srpske napredne stranke podnose ostavke na fuknkcije.

Predsednici opština Vlasotince Bratislav Petrović, opštine Bojnik Nebojša Nenadović i a opštine Lebane Ivan Bogdanović podneli su ostavku, potvrđeno je agenciji Beta.

- Advertisement -

Predsednik Opštine Kraljevo Predrag Terzić podneo je ostavku. Isto su učinilii predsednici opština Kučevo i Smederevo, svi članovi Srpske napredne stranke.

Kako saznaje N1, Terzić je odluku o podnošenju ostavke doneo jutros.

Ostavku je podneo i predsednik Opštine Smederevo Jovan Beč, koji je svoju ostavku predao na pisarnici, objavio je portal Nova.rs.

Kako piše Glas Šumadije, ostavku je podneo i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, kao i predsednici opština Topola i Lapovo.

Bez prvog čoveka opštine ostalo je i Kučevo, čiji predsednik Ivan Rajičić je javnost o tome obavestio saopštenjem.

On je kazao da mu je bila čast da obavlja funkciju predsednika opštine Kučevo u protekle tri godine i zahvalio se svima što su njemu i njegovom timu omogućili da u ovim teškim vremenima preuzmu odgovornost za upravljanjem zajednicom.

N1 nezvanično saznaje da je ostavku podnela i predsednica Opštine Trstenik Milena Turk, a prema našim saznanjima isto će do petka ujutro uraditi i svi predsednici opština na jugu Srbije.

Dugogodišnji gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović takođe je danas ostavku na tu funkciju, nezvanično saznaje agenciju Beta.

Odbornik opozicione Grupe građana „Za Leskovac – Zajedno“ Nenad Zdravković kazao je da po zakonu, ako gradonačelnik podnese ostavku, obaveza je da se najkasnije 30 dana od tada raspišu izbori.

„I to se baš uklapa sa datumom najveljenih izbora 17.decembra“, rekao je Zdravković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć Radio-Televiziji Srbije, da parlamentarni, pokrajinski, beogradski izbori, ali i izboru u još nekim opštinama, mogu da se održe već od 17. decembra.

Kako Politika nezvanično saznaje, inicijativa je stigla iz vrha Srpske napredne stranke (SNS) a povod su navodno predstojeći izbori zbog čega će najverovatnije po istom scenariju ostavke podneti svi gradonačelnici i predsednici opština u Srbiji iz redova vladajuće koalicije.

Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara takođe je podneo ostavku na funkciju.

U obrazloženju je naveo da je njegova želja ušteda na budžetu i vremenu, kao i da smatra da je našim sugrađanima nepotrebno da u roku od nekoliko meseci dva puta izlaze na birališta.

Ostavke su podneli i gradonačelnici Priboja, Prijepolja i Požege.

Sajt Nova.rs javlja da je ostavku podneo i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Ostavku je podneo i predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

Kako piše portal InfoVranjek.rs, Mladenović je u obrazloženju naveo da ostavku podnosi kako bi prevremeni lokalni izbori mogli da budu raspisani u toj opštini.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu