20.8 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

Stefanovićev čovek najuren iz kabineta ministra policije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Svetozar Radić, kadar Nebojše Stefanovića, koga je nekoliko meseci i Aleksandar Vulin zadržao kao zamenika šefa kabineta ministra policije, prebačen je u Žandarmeriju, na mesto koordinatora u ovoj jedinici, saznaje Direktno.rs. I odmah po dobijanju “prekomande” otišao je na odmor.

Radić je važio za čoveka lojalnog bivšem ministru policije. Čak ga je Stefanović, prošlog leta, pred kraj svog mandata unapredio u v. d. načelnika Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije. Na tom položaju nije ostao dugo, jer je u novembru prošle godine razrešen sa te funkcije, pa je protekla tri i po meseca bio samo zamenik šefa kabineta ministra policije.

Koliko je Sveta Radić bio čovek od poverenja sadašnjeg ministra odbrane svedoči i to da je bio član Konkursne komisije koja je 2016. odlučivala koji će kandidat biti izabran za direktora policije. A taj kandidat je, takođe, bio Stefanovićev izbor, Vladimir Rebić kome mandat ističe krajem ove godine.

- Advertisement -

Bivši ministar policije ovih dana je baš u nemilosti SNS šefa, Aleksandra Vučića. Malo po malo steže se obruč oko njega, pa se nakon afere „prisluškivanje“, i smene najbližih Stefanovićevih saradnika u MUP-u, sada oni i privode. I to zbog sumnji da su povezani sa Veljkom Belivukom, poznatijim kao Velja Nevolja, i Darkom Elezom.

Podsetimo, u ponedeljak je u SBPOK-u saslušana Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a. Ona je nakon četiri sata ispitivanja u svojstvu građanina puštena kući, a mediji su preneli da je odbila poligrafsko ispitivanje, isto kao i januaru kada je tema bila prisluškivanje.

Dan ranije, prvi čovek FSS Slaviša Kokeza priveden je u SBPOK na informativni razgovor, a režimski mediji takođe su preneli da je i on odbio poligraf, čak i na pitanje da li je učestvovao u pripremanju ubistva Aleksandra Vučića.

- Advertisement -

Svi oni su sumnjivi, nakon što je beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković, zvan Aca Bosanac, na salušanju u SBPOK-u rekao da je pola zarade restorana „Temperament“ davao bivšem ministru policije i njegovom kumu Aleksandru Papiću, kontroverznom biznismenu, a da je ostalo delio sa Slavišom Kokezom, predsednikom FSS.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti