4.1 C
Belgrade
sreda, 27 oktobra, 2021

STEFANOVIĆ SE TRGAO: Sve ću ih razobličiti!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Spreman sam da u svakom trenutku stanem pred državne organe i poligraf i odgovorim na svako pitanje. Neću se zaustaviti dok svaka laž ne bude razobličena, rekao je Nebojša Stefanović, ministar odbrane na konferenciji za novinare.

On je odbacio sve navode koji su se juče uveče mogli čuti na televizijama sa nacionalnom frekvencijom o tome da ga je vrbovala stana služba i da je predvodio grupu u MUP, dok je bio ministar policije, sa namerom da „sruši“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kao i  da je on sprečio ulazak policije u kuću u Ritobeku koju je koristio klan  uhapšenog Velja Belivuka.

- Advertisement -

– Laž da sam predvodik grupe zaverenika sa ciljem da srušimo predsednika Vučića. Označen sam da sam radio direktno protiv predsendika, kršio zakon i da samsve to radio za interes stranih država. Od svih laži koje su izrečene ova je svakao najmonstruoznija i neću sezaustaviti dok svaka od njih ne bude razobličena – rekao je Stefanović.

Posetimo, u petak uveče u emisiji na Youtube kanalu Objektiv „Ozbiljno sa Đukom“ čiji je autor i voditelj član Srpske napredne stranke i narodni poslanik Vladimir Đukanović, bivši načelnik beogradske Uprave kriminalističke policije Ilija Milačić, koji je inače osuđen na sedam meseci kućnog pritvora zbog odavanja poverljivih policijskih informacija upravo portalu „Objektiv“, izjavio je da istragu u slučaju kriminalne grupe Veljka Belivuka i kuće u Ritopeku praktično zaustavio bivši ministar policije, a aktuelni ministar odbrane Nebojša Stefanović – odnosno da je znao za postojanje te kuće.

Zatim, Načelik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije (UKP) Tomislav Radovanović izjavio je u petak uveče da je „ubeđen“ da je u MUP postojala paralelna struktura „sa precizno odabranim ljudima“ čiji je cilj, kako je rekao, bio da prikupljaju podatke o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

- Advertisement -

Radovanović je kazao da je grupa, formirana u vreme kada je resorni ministar bio Stefanović, imala logističku i svaku drugu podršku „jedne zapadne obaveštajne službe“, kao i da je uspostavila obaveštajnu mrežu kod „tajkuna“ i organizovanih kriminalnih grupa.

„Ne mogu da kažem o kojoj je službi reč, ali je prelomna tačka verovatno put ministra Stefanovića u SAD u vezi predmeta Gvantanamo, koji je podrazumevao integraciju i resocijalizaciju dva lica iz te baze. Tada se sa određenim obaveštajnim strukturama SAD stupa u direktan kontakt i verovatno je iz tih kontakata proistekla dalja saradnja“, kazao je Radovanović za TV Prvu.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti