STEFANOVIĆ OPLEO PO DIJANI I ĐUKI: Sve je laž i manipulacija

Obavezno pročitajte

Nebojša Stefanović, oglasio se prvi put nakon što je bivša državna sekretarka u MUP-u, Dijana Hrkalović, izjavila pred sudom da je sve radila po njegovom nalogu. Stefanović je osvrnuo na navode Dijana Hrkalović, bivše državne sekretarke u MUP-u, kojoj se sudi zbog trgovine uticajem, a koja je navela da je sve radila po njegovom nalogu. Takođe, Stefanović je govorio i o svom stranačkom kolegi Vladimiru Đukanoviću, koji je advokat Dijane Hrkalović.Diijana Hrkalović i Nebojša Stefanović FOTO: PrintscreenDiijana Hrkalović i Nebojša Stefanović FOTO: Printscreen

– Ja se do sada nisam oglašavao, trudio sam se da ne komentarišem sudske procese koji su u toku i ne mislim da bi trebalo da vršim pritisak na pravosuđe. Ono što hoću da komentariše je upliv politike i određenih interesa u ovaj slučaj, a koji nemaju veze sa pravdom i sa pravosuđem – naveo je ministar odbrane, dodajući da njegovo povezivanje sa kriminalom u ovom ili u nekom drugom slučaju nema nikakve veze sa istinom.

- Advertisement -

– Sve je laž i manipulacija. Apsolutna laž. Uvek sam spreman da se odazovem na poziv naših državnih organa i da kažem sve što može njima da pomogne da razjasne slučajeve. Iz sudnice smo mogli da čujemo bujicu izmišljotina i laži i čovek se mora pitati zašto. To se dešava zato što svaki optužen, pa i optužena Hrkalović i njegova odbrana, imaju pravo da lažu. Oni su to pravo u ovom procesu obilato koristili – rekao je Stefanović na TV Pink, napominjući da će odazvati pozivu državnih organa da se suoči sa Dijanom Hrkalović.

– Ja sam uvek na raspolaganju državnim organima, imam potpuno poverenje u njih. U svakom trenutku sam spremam da pruži sva obaveštenja – tvrdi Stefanović.
Vladimir Đukanović FOTO: Printscreen/N1Vladimir Đukanović FOTO: Printscreen/N1

Govoreći o Đukanoviću, on smatra da Đukanović svojim medijskim istupima i pritiskom na pravosuđe pokušava da utiče na tok suđenja i istražnog procesa.

– On je odgovoran za pravljenje ovakve strategije odbrane. On je taj koji odbranu ne zasniva na informacijama i dokazima, već na lažima i manipulacijama, ali to je odnos njega i njegove klijentkinje. Nažalost, pravne posledice takvog dogovora će snositi samo ona (Dijana Hrkalović, prim. aut.). Đukanović nije samo advokat, već i član Visokog saveta sudstva i on utiče na izbor sudija. On u medijima i na sudu zastupa svoje klijente, nekad zvanično, nekad nezvanično. Zašto kažem nezvanično? Zato što je misteriozno, pod nejasnim okolnostima postao advokat Dijane Hrkalović, ali on ima pravo na to. Posredno je uključen u odbranu nekih ljudi kroz medijske kampanje na televizijama i kroz televizijsku emisiju koju sam vodi – istakao je Nejboša Stefanović i dodao:

– Ovde ništa nije volešbno, jer je on političar i član VSS koji ima uticaj. On je član Predsedništva SNS kao i ja, ali ja to ne radim. On to radi da bi promovisao svoj advokatski biznis. To je suština i ogoljena istina. Ovo je, u najmanju ruku nemoralno, spajanje političara i advokata, a možda i nešto teže. Matrica njegovog rada sa klijentima je već poznata svima; on direktno preuzima odbranu osumnjičenih u nekim teškim krivičnim delima, kao što je to Dijana Hrkalović ili zove neke osumnjičene, gde nije advokat, u svoje emisije. Od tog trenutka oni menjaju svoje ranije date iskaze i krivicu svaljuju na nekom drugom, u nekim slučajevima i na mene – napomenuo je Stefanović.

On smatra da je nedopustivo „da vi budete uticajni političar i advokat“.

– Njegovi klijenti se nadaju boljem tretmanu i položaju zato što smatraju da za branioca imaju uticajnu političku ličnost koja to može da im izdejstvuje. Nedopustivo je da vi budete uticajni političar i advokat koji, pred sudijama u čijem izboru učestvujete, branite klijente, a onda još na televizijskim emisijama objašnjavate šta oni moraju da prihvate. O toku suđenja ne želim da se izjašnjavam, ali mislim da je svima u interesu da se svako suđenje odvija u skladu sa zakonom, u skladu sa dokazima, a da sudije samostalno donose odluke.

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu