21.6 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

KAD SE DO VISINA VINE SLINA: Stefanović laže, nisu vojnici okrenuli leđa generalu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović demantovao je navode da su, zbog pogibije starijeg vodnika Dejana Stojkovića na Pešteru, vojnici okrenuli leđa brigadnom generalu Željku Kuzmanoviću.

On je za TV Prva izjavio da je i dalje u toku istraga o pogibiji Stojkovića tokom vojne vežbe na Pešteru.

Stefanović je poručio da je uvek tragično kada neko izgubi život i ocenio da je pogibija starijeg vodnika teško pala svima u vojsci.

- Advertisement -

Naglasio je da je o tom slučaju odmah obavešteno Tužilaštvo, da je angažovan inspektorat odbrane, da su formirane odgovarajuće vojne komisije, i da se vodi nekoliko nezavisnih istraga.

„Kada se sve to završi, obavestićemo javnost“, obećao je Stefanović.

Odgovarajući na pitanja voditelja, rekao je da je izmišljeno da su vojnici okrenuli leđa brigadnom generalu Kuzmanoviću.

- Advertisement -

„To se u vojsci ne dešava, i neko na takav način potcenjuje naše vojnike“, ukazao je Stefanović.

Govoreći o istrazi o smrti starijeg vodnika Stojkovića, rekao je da ne želi da se izjašnjava o situaciji o kojoj se ni tužilac nje izjasnio.

„Niti ću nekoga da aboliram od odgovornosti, niti ću da mu stavljam nešto na teret dok tužilac to ne utvrdi. Ako ima odgovornosti, neka najoštrije odgovara“, naglasio je Stefanović i zaključio da ćemo „znati sve kada tužilac da svoju reč“.

„Nadam se da će do kraja godine biti novog povećanja plate u vojsci“

Stefanović je rekao i „da se nada“ da će do kraja godine biti novog povećanja plate vojnicima, jer Srbija ekonomski napreduje.

„Za vojnike smo povećali gotovo 17 odsto platu, a uskoro ćemo još više povećati. Ja stalno tražim povećanje plate za njih (vojnike), ali nisam nerealan, jer je to moguće samo ako zemlja ekonomski napreduje“, rekao je on.

Ministar je kazao da ni u vojsci nije „idealno“, ali da je resorno ministarstvo uspelo da obezbedi da Srbija ima veći „priliv nego odliv ljudi“. „Otišlo je negde između 8.000 i 9.000 ljudi, a došlo je oko 8.000. Na to je, naravno, uticalo i povećanje plata“, rekao je on.

Stefanović je ukazao na to da se svakodnevno poboljšavaju uslovi u VS i da je neophodno da se u nju stalno ulaže.

„Hoćemo da napravimo analizu i vidimo gde moramo da kupimo nove mašine, jer su neke stare oko 70 godina. Generalštab je definisao šta je potrebno našoj vojsci do 2030. godine“, objasnio je ministar.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti