4.4 C
Belgrade
četvrtak, 27 januara, 2022

STEFANOVIĆ IMA STAV: „Ako padnem ja pada i Vučić“

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Aleksandar Vučić je hteo da se reši Nebojše Stefanovića još kada je izbila afera Krušik, ali verujem da to nije mogao da izvede jer je Stefanović ozbiljan igrač sa stavom “ako padnem ja, pada i Vučić”, ocenio je politikolog Boban Stojanović u jutarnjem programu “Probudi se” na TV Nova S.

Stojanović priznaje da je do izbijanje afere Krušik mislio da je Stefanović marinalan političar u Vučićevoj senci, ali da se tada uverio da to nije istina.

“Tada sam shvatio da je on ozbiljan igrač i da je izbacio aferu Jovanjicu kao prvi kontraudar Aleksandru i Andreju Vučiću. To je kulminiralo na letnjim protestima kada je, ubeđen sam, upravo on organizovao one huligane koji su za vreme letnjih protesta napadali policiju, pa zatim naredio napad policiju na građana, jer je znao da će se to prvenstveno zameriti Vučiću. Morali su da ga sklone iz policije, ali je tim obezbedio sebi mesto ministra odbrane” ističe Stojanović.

- Advertisement -

Ovaj politički anallitičar dodaje je Vučić očistio MUP od Stefanovićevih ljudi.

“Kad vama privedu državnu sekretarku to više nije navodni sukob. Samo pratite tabloide vlasti i sve će vam se samo reći.Oni su nacrtali fotorobot Stefanovića. Znamo kako je do sada išla ta medijska kampanja protiv ostalih protivinika vlasti” naveo je Stojanović.

On dodaje da je Nebojša izuzetno uticajan među pristalicama  Srpske napredne stranke u Beogradu i da Vučiću iz nekoliko razloga ima problem da se direktno obračuna sa Stefanovićem.

- Advertisement -

“Jedno je što Stefanović sigurno ima mnogo novca izvučenog iz zemlje. Drugo on je startup političke karijere Vučića i sigurno ima mnogo u svojim fiokama o samom  Vučiću. Takođe siguran da je Stefanović stava ‘ako padnem ja pašćeš i ti’. Bitno je i zato što je uticajan u samoj partiji, posebno u gradu Beogradu” objasnio je.

Navodi da su mu u početku čudno izgledale priče o sukobima između odbora SNS koji su naklonjeni Stefanoviću i onih bliskih Andreju Vučiću, ali da ih je sve ono što se dešava potvrdilo kao tačne.

“U tom kontekstu trebalo bi posmatrati i ove poruke podrške Andreju Vučiću da se oporavi i pažljivo gledati ko ih šalje, a ko ćuti” primećuje.

Stojanovića ne bi čudilo da je sva priča o nestanku Vladimira Cvijana sada izašla u javnost da bi se prekrila priča o sukobu i Vučića i ministra vojnog.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: