PRODAO SE: Stamatović predložio da Vučić bude posrednik u dijalogu vlasti i opozicije!

Obavezno pročitajte

ČAJETINA – Predsednik Zdrave Srbije (ZS) i opštine Čajetina Milan Stamatović izjavio je danas da bi posrednik u budućem dijalogu između vlasti i opozicije oko unapređenja izbornih uslova trebalo da bude predsednik Aleksandar Vučić, kao legitimni i legalni predsednik svih građana, a ne predstavnici zakonodavne ili izvršne vlasti koji, kako je naveo, ne nose pun legitimitet sa poslednjih parlamentarnih izbora.

Stamatović je, kako je saopštila njegova stranka, kazao kako smatra da bi vlast na državnom nivou u susret narednih izbora trebalo da „izađe u susret opravdanim zahtevima opozicije za poboljšanje izbornih uslova”, prenosi Tanjug.

Predsednik ZS, inače jedan od osnivača bivšeg Saveza za Srbiju i predsednik jedne od retkih lokalnih samouprava u Srbiji u kojima na vlasti nije Srpska napredna stranka, osvrnuo se na pojedine kritike u javnosti i komentare iz opozicije da se „priklonio Vučiću i SNS”.

- Advertisement -

„Nije se, kao što neduhovito zbore neke moje kolege iz opozicije, ‘Stamatović priklonio Vučiću’, već je predsednik Republike Srbije došao na otvaranje kapitalnog projekta za srpski turizam, najduže panoramske gondole na svetu, koju je, isključivo sopstvenim sredstvima, izgradila opština Čajetina, na čijem sam čelu”, poručio je Stamatović.

Lider ZS ukazao je u saopštenju na sve poteškoće sa kojima se čajetinska lokalna samouprava susretala u poslednje tri godine trpeći, kako je naglasio, „strahovite opstrukcije i pritiske iz dela izvršne vlasti na nivou države”, ali je naveo da mu je drago da je na otvaranju „Zlatiborske gondole” bio i predsednik Vučić, koji je, prema rečima Stamatovića i sam kazao da je u pitanju veliki događaj za celu Srbiju, najavivši ozbiljna ulaganja u ceo Zlatiborski okrug.

„To ne znači da je ZS, od juče, u nekakvoj posebnoj ljubavi sa SNS-om, kao što nikada nismo bili ni u ratu sa iskrenim patriotama među naprednjacima. ZS je i nadalje vlast u Čajetini, ali i principijelna opozicija svim lošim potezima vlasti na višim nivoima, kao i saveznik zdravim odnosima, svakoj zdravoj ideji i akciji koja je u interesu građana”, zaključio je Stamatović.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

„Bezbožna vlast u Ukrajini otima velike svetinje“: Joanikije o drami u Kijevsko-pečerskoj lavri

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom i monaštvom u sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici služio je danas moleban, molitvu...

Još priča na sličnu temu