-0.7 C
Belgrade
subota, 22 januara, 2022

UDBAŠKI LINČ NE STAJE: Vučićevi blatoidi u hajci na vladiku Joanikija!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Baš kao što je godinama satanizovao mitropolita Amfilohija, Aleksandar Vučić preko svojih blatoida sada nastavlja hajku protiv vladike Joanikija, koga bi većina u Sinodu SPC, ali i među vernicima, volela da vidi na mestu novog patrijarha srpske crkve.
Iz dana u dan, režim po udbaškim manirima medijski satanizuje Joanikija, a „Kurir“ je sada otišao korak dalje u pljuvanju „nepodobnog“ vladike, ali i u favorizovanju kandidata za novog patrijarha, koji su po Vučićevom ukusu.

joanikij,


Tako je Joanikije napadnut jer je „čovek Mlađana Đorđevića, koji preko SPC hoće da zagospodari Srbijom“!!

- Advertisement -

– Đorđevićev pravi favorit je vladika Joanikije, a planira da istakne i vladiku Grigorija, jer je prijatelj i s jednim i s drugim. U ovoj postavci bi Grigorije trebalo da bude kao neko „strašilo“, pa da drugi pomisle da je bolje da glasaju za Joanikija nego za Grigorija, koji je apsolutno opozicioni, i ne samo to nego iskače sa svojim anticrkvenim izjavama – rekao je Željko Injac, koji sebe predstavlja kao verskog analitičara, a podoban je režimskim medijima.

U istom tekstu, „Kurir“ iznosi neistinu kako zapravo najveći podršku u Sinodu ima mitropolit Porfirije, blizak saradnik vladike Irineja Bulovića. Upravo su ovo kadrovi, koje bi na čelu crkve voleo da vidi Aleksandar Vučić.

Posebno su interesantni današnji spinovi kako je vladika Irinej Bulović dao blagoslov preminulom Maradoni 2018. godine, što pokazuje da se kamapnja za novog patrijarha u režimskim medijima vodi na dnevnom nivou.

- Advertisement -

Podsetimo, novi patrijarh SPC će biti izabran na Saboru koji bi trebalo da se održi krajem januara (pominje se i odlaganje za maj zbog korona virusa), a bira se tako što izvlači koverta sa imenom jednog od trojice kandidata sa najviše glasova u Sinodu.

Ovakva hajka u medijima je jasan pokazatelj da je Vučiću od ključnog značaja da sledeće godine „ima“ patrijarha SPC pod svojom kontrolom, koji će anestezirati Sinod i vernike kada bude došlo vreme za konačnu izdaju Kosova i Metohije i kome neće pasti na pamet da povede nekakve narodne litije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti