Šta se sve pomera, za šta nema karata „pred najveći skup ikada u Srbiji“

Obavezno pročitajte

U gradovima po Srbiji otkazuju se događaji planirani za 26. maj, rezervisana su sva mesta u vozovima i autobusima, a predsednik Srbije u jeku tih priprema, za kako je najavio najveći skup ikada u Srbiji, poručuje: „Ukoliko vas neko primorava i tera, ne treba da dolazite u Beograd“.

Stop za dirigentsku palicu Zorana Stanisavljevića, dirigenta u Nišu – možda tog 26 maja. Ipak, sve mora da stane, iako je vlast protiv te opozicione parole. Frula svira u Beogradu i svi, valjda, treba da idu za tim tonovima.

- Advertisement -

„Premijera opere ‘Čarobna frula’ planirana za 26. maj, pomera se zbog tehničkih razloga“, saopšteno je iz Narodnog pozorišta u Nišu.

„Operu ne treba da držimo u petak uveče kada je u Srbiji zakazan tako veliki skup i kada će verovatno više od pola Srbije biti u Beogradu, za koga mi pravimo operu“, upitala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica Niša, objašnjava da pritisaka na građane nema i da se Nišlije, kako kaže, isključivo dobrovoljno odlučuju za odlazak na Vučićev skup. A predsednik se izgleda raduje svakom okupljanju građana.

„Ja sam najsrećniji kada na proteste protiv mene dolaze vozovima koje sam sam napravio , kud ćete lepše? Kad napišu ‘protest protiv Vučića, svi u Soko od 14 do 17 sati’, ja najsrećniji na svetu“, rekao je predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Koliko li će tek Vučić biti srećan, kada čuje da već danas nije moguće kupiti kartu za voz koji je predsednik, kako je rekao, sam napravio, a koji će iz Novog Sada ići za Beograd 26. maja – tog dana „Soko“ bez slobodnih mesta, za one koji ne idu na okupljanje, a i drugi prevoznici po Srbiji najavljuju takav red vožnje. Pa ipak, ima nešto nešto zajedničko među onima koji već šetaju po Beogradu i onima koji tek treba da dođu.

„Ni ovim ljudima koje će on da potrpa u 2200 autobusa i dovede ih u Beograd, isto nije u interesu da uzmu vlast, ali je njemu u interesu da sačuvaju njegovu vlast i tu je razlika“, kaže urednik novina „Nova“, Ranko Pivljanin.

A predsednik analizira prošlost i sabira sadašnjost – samo Vučić zna zašto svoj, kako ga naziva, skup „nade“, poredi sa masovnim skupovima s kraja osamdesetih.

„Mi verujemo da će biti… Jer smo danas analizirali Gazimestan i Ušće koliko je stvarno bilo ljudi… Teško Gazimestan, ali sve drugo, mi verujemo da će biti najveći skup u Srbiji ikada. Da li ćemo uspeti, možda i ne uspemo, možda nam niko i ne dođe, ne možemo toliko sendviča da spremimo što bi rekli ovi…“, dodao je Vučić.

Ranka Kašiković koja je 2021. odbila taj sendvič i poziv na skup naprednjaka, zbog toga je trpela pritisak, bila na bolovanju, a sada se sudi.

„I mnogi znaju za to i evo baš ovih dana me zovu, pišu, zaustavljaju na ulici i kažu da se vrši jeziv i stravičan pritisak na njih, da ih zovu rukovodioci javnih preduzeća i da moraju da idu tog 26. maja. I želim da kažem svima da vam se ništa neće deseti ako kažete – ne“, kazala je Kašiković.

Ukoliko vas neko primorava i tera, ne treba da dolazite, reče predsednik pre neki dan.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu