Šta piše u sporazumu koji su poljoprivrednici potpisali sa Vladom Srbije

Obavezno pročitajte

Poljoprivrednici Srbije, koji su pet dana protestovali, blokirajući saobraćaj traktorima, potpusali su sporazum sa predstavnicima Vlade Srbije o ispunjenju zahteva koje su dogovorili u subotu, 20. maja, a najvažniji je povećanje subvencija po hektaru.

U ime sedam udruženja i vodećeg Uduženja za opstanak poljoprvrednika Srbije koje je predvodilo proteste, sporazum, koji stupa odmah na snagu, potpisali su Mileta Slankamenac i Vladimir Višić.

- Advertisement -

Poljoprivrednici će, prema tom dogovoru dobiti veće subvencije za 9.000 dinara, pa će im država ukupno isplaćivati 18.000 dinara za najviše 20 hektara po domaćinstvu.

N1

Premija za mleko će umesto 15 dinara po litru biti 19 dinara, a subvencija po kravi se povećava sa 30.000 na 40.000 dinara.

Premijerka je u razgovorima obećala i da se uvodi prelevman na uvoz polutvrdih sireva iz EU od 300 dinara po kilogramu i da se naknada za odvodnjavanje smanjuje 50 odsto, a 2024. godine ukida.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu