Šta kažu istraživanja – koliko bi SNS osvojio da se sada održe izbori?

Obavezno pročitajte

Ukoliko bi u ovom trenutku bili održani izbori u Srbiji SNS Aleksandra Vučića mogao bi da računa na podršku od 40,4 odsto, pokazalo je novo istraživanje javnog mnjenja koje je sproveo Novi treći put.

Na drugom mestu je Socijalistička partija Srbije Ivice Dačića sa 8,5 odsto, dok se na trećoj poziciji nalazi Novi DSS Miloša Jovanovića sa 5,2 odsto.

- Advertisement -

Zatim idu Dveri i Stranka slobode i pravde sa 4,5 odsto, pa stranka Zajedno čiji su kopredsednici Nebojša Zelenović, Aleksandar Jovanović Ćuta i Biljana Stojković sa 3,9 odsto.

Zeleno-levi front Ne davimo Beograd, prema ovim rezultatima, ima 3,2 odsto podrške. Još jedna stranka koja je iznad cenzusa jeste Srpska stranka Zavetnici sa 3,1 odsto.

Kako za Nova.rs kaže analitičar Novog trećeg puta Miljan Mladenović istraživanje je rađeno u periodu od 4. do 10. marta, a njime je obuhvaćeno ukupno 1.329 ispitanika.

Objašnjava i da se rezultati istraživanja znatno menjaju, ukoliko se računaju samo oni koji su 100 odsto sigurni u svoj izbor.  SNS u tom slučaju i dalje ostaje na prvom mestu, ali sa 35,5 odsto. SPS Ivice Dačića bi mogao da računa na 12,3 odsto, a Novi DSS 5,1 odsto.

Stranka Zajedno u tom slučaju ima 4,7 odsto, SSP Dragana Đilasa 4,3 odsto, a Dveri Boška Obradovića 3,8 odsto. Sledi Zeleno-levi front Ne davimo Beograd sa 3,7, zatim Srpska stranka Zavetnici sa 3,6 odso, a isto toliko mogao bi da očekuje i pokret SRCE Zdravka Ponoša.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu