Šta dalje – pitaju se pripadnici „Vagnera” koji Prigožinu poručuju da nije muško

Obavezno pročitajte

Izgnanstvo Jevgenija Prigožina iz Rusije otvara mnoga pitanja. Još je rano za izvlačenje zaključaka kakve će političke posledice ostaviti njegova pobuna protiv ruskog vojnog vrha, ali u ovom trenutku je znatno važnija nepoznanica kako će to uticati na jedinice „Vagnera” na frontu. Hoće li one nastaviti da se bore sa elanom kako i do sada, hoće li jedinice regularne ruske vojske imati poverenja u njih. I naravno, kako će se prema jedinicama „Vagnera” ponašati ruska vrhovna komanda.

Juče se na društvenim mrežama pojavio snimak pripadnika jedne, takozvane, „Jurišne ze jedinice” koji su Prigožinu uputili niz uvreda.

- Advertisement -

 

– Priča se da si otišao, da si ih sve lagao. Ceo „jurišni odred ze” je bio spreman da stane iza tebe.  Ali, ti si otišao. Oficiri sada vrše pritisak na nas, nije trebalo ovako da bude. Kada čovek ide, ide zajedno, ali ispalo je da ti nisi muškarac, govori jedan borac, koji nakon toga iznosi niz uvreda i zaključuje da ako to nije tačno, neka Prigožin pokaže da je muško.

Drugi pripadnik „Vagnera” pita Prigožina šta dalje.

Inače, „jurišne ze jedinice” primale su uglavnom osuđenike u svoje redove. Prema dostupnim podacima, plata pripadnika tih jedinica iznosila je oko dve hiljade dolara, a nakon službe su mogli da očekuju smanjenje kazne ili pomilovanje.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

MARIJA ZAHAROVA: Zapad podstiče Albance na agresivnu srbofobiju

Privremene institucije na Kosovu nastavljaju da destabilizuju situaciju u južnoj srpskoj pokrajini – ograničavajući prava srpskog življa, saopštila je...

Još priča na sličnu temu