10.5 C
Belgrade
četvrtak, 19 maja, 2022

SRPSKI LEKAR ZAGRMEO: Vučić misli da je on država, to je za lečenje!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Rade Panić je u svojstvu građanina podneo tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako je naveo, povrede ugleda i časti.
Doktor je izjavio da tužba koju je podneo jeste ozbiljna, ali ne preti kaznom zatvora, te da zbog toga predsednik dozvoljava sebi ovakvo ponašanje i nastavlja sa istom retorikom.

Foto: Printscreen; Rade Panić
Upitan da li misli da bi se Vučić uzdržao od ponavljanja ovakvih kvalifikacija da je zaprećena kazna veća, za Danas je rekao da u to nije siguran.

“Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, ali možda bi u suprotnom njegova retorika bila drugačija. Ako veruje da sud radi nezavisno. Ovo tužba je i test za nezavisnost našeg sudstva, koje će pokazati da li ima snage da prema svakom građaninu postupa isto, onako kako zakon nalaže. Ako sud bude radio svoj posao, Vučić će izgubiti jer na mojoj strani su činjenice i dokazi, a on nema ništa”, ističe Panić.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije je na konferenciji za novinare samo ponovio tvrdnje za koje nema dokaze.

“Radujem se njegovoj izjavu u tom smislu što je rekao da će doći da to ponovi pred sudom. E sad, mnogo puta je predsednik nešto rekao pa posle nije bilo tako. Vreme će pokazati. Verovatno će se sa sudskim procesom odugovlačiti, pitanje je da li će se Vučić pozvati na imunitet, mada je u tužbi objašnjeno zašto u ovom parničnom postupku nema pravo na pozivanje na imunitet. Ne znam kako bi se pojavio na sudu, i s kakvim činjenicama”, kaže Panić.

Na pitanje zašto ga, prema njegovom mišljenju, predsednik vidi kao „izdajnika“ koji „ruši državu“, kaže da je i sam dugo tražio odgovor na to.

- Advertisement -

“Jedino objašnjenje do kog sam došao u razgovoru s prijateljima, ali i slušajući njegove izjave i posmatrajući način na koji razmišlja, jeste da predsednik misli da je on sam država, i da ja „rušim“ njega. Podaci koje iznosim sigurno utiču na to da se slika o ovoj „idealnoj“ situaciji u Srbiji kruni, odnosno da ne dele svi njegovo viđenje stvari. Realnost o kojoj ja govorim sigurno utiče na rejting najveće partije, ali i samog predsednika. Zato njemu smeta istina, ono što iznosim u ime sindikata i kolega s terena, jer poistovećuje sebe sa državom. Međutim, ja niti rušim njega, niti državu”, naglašava Panić.

S obzirom na to da je od početka epidemije u Srbiji ukazivao na greške, propuste i slabosti zdravstvenog sistema, te davao predloge kako da se situacija poboljša, a s druge strane je konstantno optuživan da radi na rušenju države, postavlja se pitanje da li je predsedniku Srbije rejting bitniji od zdravlja građana i funkcionalnog zdravstvenog sistema.

“Kad pogledate njegove postupke i izjave, onda to zaista deluje tako. Vučiću je najbitniji njegov rejting, i rejting SNS-a. Sve drugo što se dešava je propratna priča u toj konstantnoj predizbornoj kampanji u kojoj se on nalazi. A stav „ja sam država“ je suprotan demokratiji i važećim zakonskim aktima. Ako neko umisli da je on država, mi u medicini razmatramo da li je za to potrebno i lečenje”, govori Panić.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti