17.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

SRPSKI PAORI PRELOMILI: Blokade Novog Sada se nastavljaju, mi se ne šalimo

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Poljoprivrednici koji treći dan protestuju ispred Banovine, u nameri da od Vlade Srbije dobiju ispunjenje zahteva i reše probleme na koje ukazuju, odlučili su da prošire blokade u Novom Sadu.

Odluka je stigla nakon pregovora koji su u Beogradu, između predstavnika poljoprivrednika i predsednice Vlade Ane Brnabić, završeni bez konkretnih uspeha za paore.

- Advertisement -

Kako je danas odlučeno, biće blokiran Varadinski most, Jevrejska, Bulevar Mihajla Pupina i Futoška ulica.

Kako su predstavnici poljoprivrednika rekli nakon sastanka, iz Vlade su im ponudili 535 evra po toni kukuruza, dok su paori tražili 700 evra.

Tražili su i da plaćaju gorivo bez akciza, ali im je rečeno da je to nemoguće i da će im vraćati 22 dinara po litru, ali će biti ukinuta zabrana izvoza svih primarnih poljoprivrednih proizvoda.

- Advertisement -

Poljoprivrednici zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri, kao i 30 odsto subvencija za đubrivo, a traže i da se proglasi elementarna nepogoda zbog velike suše.

Poljoprivrednik Đorđe Grujić rekao je da je definitivno da Vlada nije ispunila ništa i da za takav dogovor nisu ni morali da idu do Beograda.

„Dobili smo isto ono što su ponudili prvi dan“, naveo je. 

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti