2.3 C
Belgrade
subota, 29 januara, 2022

SRPSKE PATRIOTE U AKCIJI: Stop veličanju nacizma! Podržali ruski narod zbog medijske histerije Ukrajine!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U Beogradu je danas u blizini zgrade ukrajinske ambasade održana akcija protiv veličanja nacizma i skup podrške ruskom stanovništvu u Ukrajini. Prošle nedelje, tokom usvajanja rezolucije Generalne skupštine UN o „Suzbijanju veličanja nacizma“, Ukrajina je tradicionalno glasala protiv. Takođe, povod za akciju bila je tekuća medijska i propagandna histerija Ukrajine oko navodno predstojeće ruske agresije.

Prema rečima jednog od učesnika akcije, demonstranti su hteli da skrenu pažnju na činjenicu da u Ukrajini traje represija nad ruskim narodom, kao i veličanje nacizma i pokušaji revizije istorije. „Ovom akcijom srpska strana izražava podršku ruskom narodu na Krimu, kao i u Donbasu i istočnoj Ukrajini, i pokazuje da Rusi nisu sami i da će njihova braća Srbi uvek biti uz njih i pružati im podršku svim sredstvima.“, rekao je sagovornik Balkanista.

„Ruke sebi od spomenika oslobodiocima“, ”Stop glorifikaciji nacizma”, „Ruke dalje od ruskog jezika“, „Krim je Rusija, Kosovo je Srbija“, bili su neki od transparenata koji su se mogli videti na protestu. Na miting je donet i portret oslobodioca Beograda maršala Fjodora Tolbuhina.

- Advertisement -

Na mitingu je učestvovalo stotinak Beograđana, uglavnom predstavnika patriotskih i boračkih udruženja, kao i predstavnici omladinskih organizacija i navijači ”Partizana” i ”Crvene Zvezde”. Skup su kontrolisali pripadnici policije. Akcija je trajala oko 20 minuta, a nije bilo incidenata između demonstranata, policajaca i osoblja ambasade.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti