24.1 C
Belgrade
petak, 24 juna, 2022

SRPSKA VLAST SE ODRIČE PRIJATELJA ZBOG ZAPADA: Palma se sprema da pretopi Putinovu voštanu figuru

NAJČITANIJE

- Advertisement -

“Kakva li je to muka naterala Radeta Bastu, direktora Beogradskih elektrana da u nedelju veče piše otvoreno pismo u kojem poziva da država Srbija zatvori ruski humanitarni centar u Nišu, da se oslobodi ruskog gasa kao i da gradi nuklearne elektrane sa partnerima iz SAD i EU. Da li je i Palma krenuo u otvorenu antirusku kampanja”, kaže za Danas Miroslav Parović, funkcioner Narodnog slobodarskog pokreta.

On podseća da je Basta potpredsednik stranke na čijem je čelu Dragan Marković Palma, a koja nosi ime Jedinstvena Srbija po ugledu na Jedinstvenu Rusiju. Takođe, Palma u svom muzeju voštanih fugura u Jagodini na počasnom mestu ima ruskog predsednika Vladimira Putina.

- Advertisement -

“Postavlja se pitanje da li ovo Palma preko Radeta Baste u stvari šalje signale da je spreman da pređe na drugu stranu i da ako treba i pretopi Putinovu voštanu figuru i da na njeno mesto postavi Bajdena zagrljenog sa Zelenskim? Da li Basta i njegov stranački šef možda odrađuju posao za nekoga”, ističe Parović.

Prema njegovim rečima, indikativno je da direktor firme koja je jedan od najvećih potrošača gasa u zemlji na zvaničnom sajtu piše protiv Rusije i to svega par dana pre nego što Putin i Vučić treba da razgovaraju o novom ugovoru o isporuci ruskog gasa Srbiji.

“Šta ako ruska strana kao argument u pregovorima o ceni gasa uzme zvanično saopštenje direktora četvrtog po veličini energetskog sistema u zemlji? Ko će snositi odgovornost ukoliko nam cena gasa i ugovor budu nepovoljniji zbog toga? Da li će se i ovakve svinjarije završiti pričama kako Vučić ništa nije kriv i da siroma nije znao kakve ljude postavlja na najodgovornije pozicije u državi”, zaključuje Parović u izjavu za Danas.

- Advertisement -

Direktor JKP „Beogradske elektrane“ Rade Basta uputio je otvoreno pismo predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić i ministarki rudarstava i energetike Zorani Mihajlović da razmotre ukidanje moratorijuma na izgradnju nuklearnih elektrana u Republici Srbiji.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti