SRPSKA SPARTA SE DIŽE: Akcija u Crnoj Gori prikupljanja potpisa za ukidanje sankcija Rusiji

Obavezno pročitajte

Glavni odbor Svetosavske Srpske liste odlučio je da akcija prikupljanja potpisa za ukidanje sankcija Ruskoj Federaciji koje su uveli svi bivši i sadašnji režimi u Podgorici, počne, simbolično, u ponedeljak, 9. maja 2022. godine, Pobeda. Dan. Građani Crne Gore će potpisivanjem peticije pružiti demokratski otpor aktuelnoj vlasti i izraziti većinsko neslaganje javnosti sa antiruskom politikom koju kreiraju domaće NATO elite.
SVETOSAVSKE navodi da su sankcije uvedene Rusiji nezakonite i da nisu u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija.

S druge strane, nažalost, u Crnoj Gori nije bilo nikakvih promjena, ali je velika pobjeda naroda, predvođena blaženopočivšem mitropolitom Amfilohijem, 2020. godine poništena i sramno obesmišljena. Jedan od dokaza da u Crnoj Gori nema promjena je odnos prema Rusiji, vjekovnoj zaštitnici svih teritorija koje su ušle u sastav avnojevske Crne Gore.
Zbog toga će u ponedeljak, 9. maja 2022. godine, SVETOSAVSKA početi sa prikupljanjem potpisa na terenu, a tokom druge polovine nedelje građani će imati priliku da svojim potpisima na štandovima „overe“ ulazak ove inicijative u Skupštinu. u većim gradovima Crne Gore.procedura, kako bi se naterali svi parlamentarni politički faktori da se izjasne upravo za ili protiv Rusije.

- Advertisement -

Ovom akcijom SVETOSAVSKA pokazuje i pijetet prema najjačem antifašističkom pokretu koji je tokom Drugog svetskog rata delovao u Rusiji i delu zemalja koje mu gravitiraju. Podsećamo na desetine miliona žrtava velikog ruskog naroda u cilju razbijanja fašističkog monstruma koji je delovao od Nemačke, preko NDH, do Ukrajine i mnogih drugih kolaboracionističkih i totalitarnih tvorevina.

SVETOSAVSKA je ponosna i na oba antifašistička pokreta koja su delovala u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji i borila se za nacionalnu slobodu, a ovom inicijativom, na Dan pobede nad fašizmom, sećamo se njihovih milionskih žrtava. Zapravo, otpor su tada pružale samo srpske zemlje, a Crna Gora je 13. jula pokazala svoje pravo, najlepše – slobodarsko lice. Baš kao i herojska Srbija, koja je, prva u Evropi, na Ravnoj gori razvila narodne i državne zastave i podigla ustanak protiv Adolfa Hitlera.

SourcePolitika

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu