16.5 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

SRPSKA SPARTA SE DIŽE: Akcija u Crnoj Gori prikupljanja potpisa za ukidanje sankcija Rusiji

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Glavni odbor Svetosavske Srpske liste odlučio je da akcija prikupljanja potpisa za ukidanje sankcija Ruskoj Federaciji koje su uveli svi bivši i sadašnji režimi u Podgorici, počne, simbolično, u ponedeljak, 9. maja 2022. godine, Pobeda. Dan. Građani Crne Gore će potpisivanjem peticije pružiti demokratski otpor aktuelnoj vlasti i izraziti većinsko neslaganje javnosti sa antiruskom politikom koju kreiraju domaće NATO elite.
SVETOSAVSKE navodi da su sankcije uvedene Rusiji nezakonite i da nisu u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija.

S druge strane, nažalost, u Crnoj Gori nije bilo nikakvih promjena, ali je velika pobjeda naroda, predvođena blaženopočivšem mitropolitom Amfilohijem, 2020. godine poništena i sramno obesmišljena. Jedan od dokaza da u Crnoj Gori nema promjena je odnos prema Rusiji, vjekovnoj zaštitnici svih teritorija koje su ušle u sastav avnojevske Crne Gore.
Zbog toga će u ponedeljak, 9. maja 2022. godine, SVETOSAVSKA početi sa prikupljanjem potpisa na terenu, a tokom druge polovine nedelje građani će imati priliku da svojim potpisima na štandovima „overe“ ulazak ove inicijative u Skupštinu. u većim gradovima Crne Gore.procedura, kako bi se naterali svi parlamentarni politički faktori da se izjasne upravo za ili protiv Rusije.

- Advertisement -

Ovom akcijom SVETOSAVSKA pokazuje i pijetet prema najjačem antifašističkom pokretu koji je tokom Drugog svetskog rata delovao u Rusiji i delu zemalja koje mu gravitiraju. Podsećamo na desetine miliona žrtava velikog ruskog naroda u cilju razbijanja fašističkog monstruma koji je delovao od Nemačke, preko NDH, do Ukrajine i mnogih drugih kolaboracionističkih i totalitarnih tvorevina.

SVETOSAVSKA je ponosna i na oba antifašistička pokreta koja su delovala u tadašnjoj Kraljevini Jugoslaviji i borila se za nacionalnu slobodu, a ovom inicijativom, na Dan pobede nad fašizmom, sećamo se njihovih milionskih žrtava. Zapravo, otpor su tada pružale samo srpske zemlje, a Crna Gora je 13. jula pokazala svoje pravo, najlepše – slobodarsko lice. Baš kao i herojska Srbija, koja je, prva u Evropi, na Ravnoj gori razvila narodne i državne zastave i podigla ustanak protiv Adolfa Hitlera.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: