SRPSKA PROFESORKA OTKRILA: Evo šta se krije iza zelena agenda! Hoće od Srbije da naprave deponiju za otrove i boleštine!

Obavezno pročitajte

Gošća na kanalu Slavija info bila je profesorka latinskog i francuskog jezika u narodu poznatija kao aktivista pokreta Zaštitimo Jadar i Rađevinu Marija Alimpić. U emisiji Intervju Marija je objasnila kolika je zaista šteta ali i opasnost od rudnika koji Rio Tinto planira da napravi u Srbiji.

Posebno je napomenula da deponija koju budu pravili biće na 360 hektara i oko 50 m visine u neposrednoj blizini vodotokova. Osim ovoga bilo je reči i o drugim aktivistima ali i o političkim lešinarima koji su želeli da skupe političke poene na osnovu borbe protiv ovog projekta.

Marija nije sigurna ni dal će izaći na izbore a nema govora da će ući u neku od postojećih partija i dodaje da joj je jedini cilj da se zaustavi iskopavanje litijuma i da se sačuvaju sela i gradovi ali i biljni i životinjski svet u Srbiji.

- Advertisement -

Protivnik je i takozvane zelene agende gde smo mi kao zemlja predvidjeni za deponiju kako bi Zapad imao čiste litijumske baterije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu