Srpska lista najavila protest u Štrpcu zbog ranjavanja dvojice Srba

Obavezno pročitajte

Zbog ranjavanja dvojice Srba u Štrpcu, za šta je za sada osumnjičen pripadnik KBS A.K. (33), drugog dana Božića u Štrpcu će biti održan protest, najavio je gradonačelnik ove opštine i visokopozicionirani funkcioner Srpske liste Dalibor Jevtić.

Protest je zakazan za isti dan i u isto vreme za kada su prethodno oponenti postupaka srpske vlasti i Srpske liste na Severu, najavili svoje okupljanje u Kosovskoj Mitrovici, piše KoSSev.

Dečak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21), srpske nacionalnosti, ranjeni su na Badnji dan u selu kod Štrpca, kada je na njih pucano iz automobila u pokretu. Mladići su, premda u šoku, van životne opasnosti, sa prostrelnim ranama i hospitalizovani su u KBC Gračanica.

Manje od dva sata nakon incidenta, policija je potvrdila da je uhapsila osumnjičenog muškarca A.K. (33), da bi potom kosovski ministar odbrane saopštio da je uhapšen pripadnik KBS.

Iako je policija inicijalno blokirala saobraćaj na mestu gde se dogodio napad, uznemireni i revoltirani građani su potom postavili barikade od drveta i guma, koje su nakon višesatnog pregovaranja sa policijom i uklonili.

„Naš protest protiv onog što se desilo Stefanu i Milošu, svemu onome što nam se u poslednje vreme dešava, nije se završio. Blokade jesmo sklonili, ali u svima nama je još uvek gnev. U nedelju 8. januara, na drugi dan Božića, okupićemo se u Štrpcu ispred Doma kulture, u 12 časova. Jedinstveno i zajedno poslaćemo poruku da nam je dosta terora i mržnje, da samo želimo mir i da budemo svoj na svome! Mir Božiji, Hristos se rodi!“, poručio je Jevtić.

Kaže da ne postoje reči koje bi mogle dovoljno da opišu sve ono što ovaj funkcioner oseća i da saoseća sa svojim sugrađanima nakon napada u Gotovuši, sa kojima je proveo ceo dan, kako tvrdi.

„Ne postoje reči osude koje bi dovoljno osudile onoga koji puca u decu koja nose Badnjake. I treba da se govori o uzrocima današnjeg ranjavanja srpske dece u Gotovuši“, dodao je.

Ostavite komentar

Najnovije objave

GORAN VESIĆ: Deo pruga u veoma lošem stanju zbog toga što se decenijama nije ulagalo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je, povodom pet iskliznuća iz šina vagona s opasnim materijama od početka...

Još priča na sličnu temu