12.6 C
Belgrade
petak, 22 oktobra, 2021

SRPSKA DESNICA: “Mi hoćemo, možemo i moramo da ostvarimo bolje sutra za sve“!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Srpska Desnica na čelu sa njenim liderom Mišom Vacićem uputila je saopštenje u kojem je najoštrijje osudila postupak sudskih vlasti povodom slučaja u kojem je, kako Vacić navodi: ”Pravosnažno osuđeni izvršilac gnusnog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje nad maloletnim licem, ”umetnik” Goran Jevtić umesto zatvorske kazne dobio meru obaveznog kućnog pritvora”.

- Advertisement -

Vacić je podvukao paralelu između osuđenog i žrtve u smislu da će Jevtić bezbrižno šetati po kući, dok će njegova žrtva nastaviti da nosi posledice psihičke traume koje su joj nanešene u prethodnih šest godina i naveo da je to odgovornost nacionalno odgovorne stranke kojoj on pripada.

Takođe, pojasnio je da su načela na kojima se zasniva rad njegove partije takve da se na prvom mestuju vrednuju snažna država, tradicionalne i porodične vrednosti, patriotizam, čast i ljudsko dostojanstvo.

- Advertisement -

“Kao nacionalno odgovorna stranka, obaveštavamo celokupnu srpsku javnost da je ova odluka Višeg suda u Somboru krajnje nemoralna, nepravedna i što je možda najgore od svega, ohrabrujuća za eventualne buduće seksualne predatore u našoj sredini“, navedeno je u saopštenju, uz opasku da je ova kazna u srazmeri prekršaju sitnog prevaranta koji je ukrao nekoliko trenerki iz prodavnice sportske opreme.

“Sve ove vrednosti ne mogu biti ostvarene niti mogu imati smisla ukoliko Srbija ne štiti, ne razvija i ne obrazuje decu i omladinu u duhu visokih moralnih obrazaca koje su uspostavili naši slavni preci! Mi smo generacija koja u ovim dramatičnim momentima po srpsko, ali i evropska društva u celini, odgovara za budućnost narednih generacija i zato podižemo svoj glas protesta i upozorenja! Ne damo našu decu, ne damo našu budućnost onima koji nisu sposobni da podnesu teret teških obaveza u javnom i političkom životu “, lider ove partije je izričit u saopštenju za javnost.

Na kraju je obećano svim časnim i poštenim ljudim da će ulaskom u državne institiucije pravdi biti privedeni kako počinioci zlodela, tako i oni koji su oslobađali iste.

“Kada u sistem vlasti Srbije voljom naroda bude postavljena Srpska Desnica, od straha će zadrhtati svako ko počini zlo prema najnevinijim pripadnicima našeg društva, a to su deca! Srpski desničari pozivaju ljude na osećaj bratske solidarnosti, jer od ruke slepe pravde niko nikada nije pobegao, pa neće ni ovaj put. Mi hoćemo, možemo i moramo da ostvarimo bolje sutra za sve! “, podvukao je na kraju svog izlaganja.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti