9 C
Belgrade
nedelja, 24 oktobra, 2021

POBEDA ANTIGLOBALISTA: Lekar iz Sremske Mitrovice dobio opomenu jer nije hteo da pregleda nevakcinisane!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Brojne komentare na društvenim mrežama izazvalo je obaveštenje iz bolnice u Sremskoj Mitrovici, Službe za očne bolesti, na kojem se ističe da pacijenti koji dolaze na oftalmološki pregled u očnu ambulantu moraju imati potvrdu o vakcini i revakcini, pi-si-ar test na koronavirus, ne stariji od 48 sati, ili brzi antigenski test.

U obaveštenju, koje je potpisao načelnik Službe za očne bolesti u Sremskoj Mitrovici doktor Dragan Martinović, se navodi da je ta odluka doneta kako bi se zaštitilo zdravlje pacijenata i zaposlenih.

„Ovo je moja odluka, da bih zaštitio zdravlje pacijenata koji čekaju na pregled u čekaonici, zdravlje zaposlenih i svoje zdravlje od neodgovornih osoba koje ne žele da se vakcinišu. Uostalom, osobe koje ne žele da se vakcinišu se razumeju u vakcine bolje od svetskih naučnika, znaju sve o svetskoj zaveri, tako da se verovatno razumeju i u oftalmologiju“, navodi se u obaveštenju koje je potpisao doktor Martinović.

- Advertisement -

RTS-u je u pisanom odgovoru potvrđeno da je obaveštenje uklonjeno.

„Kada je reč o medijskom obraćanju, prema Statutu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, izjave daje isključivo direktor ili lice koje direktor ovlasti. Lični stav ne može biti stav ustanove. Obaveštenja ne može niko dostavljati u svoje ime na uvid javnosti ukoliko nije odobreno i potpisano od strane direktora. Obaveštenje doktora Martinovića je uklonjeno, a direktor će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, izreći opomenu“, navodi se u odgovoru RTS-u.

Podsetimo, doktor Martinović iz Sremske Mitrovice obavestio je pacijente da da neće pregledati one koji nemaju dokaz da su negativni na koronu ili da su vakcinisani.

- Advertisement -

Za Nova.rs doktor Martinović kaže da su obaveštenje fotografisali antivakseri, ali i da mu je drago što su ga objavili, jer svi treba da znaju kako da se ponašaju kada dolaze u bolnicu u vreme pandemije.

„Na nama lekarima je da prosvećujemo ljude i da ih nečemu naučimo. Ljudi očigledno ne znaju da je država propisala da prilikom prijema u bolnicu svako prethodno mora da uradi PCR ili antigenski test, ili da donese potvrdu da je vakcinisan. Na taj način se štite svi zaposleni, ali i pacijenti. Zbog čega bi mi zdravstveni radnici, lekari, medicinske sestre, spremačice u bolnici, bili diskriminisani, u odnosu na ostale. Mi moramo da se vakcinišemo, a drugi ne moraju. Ako smo mi vakcinisani jer je to naša obaveza i dužnost, onda to očekujem i od svih ostalih“, naglasio je dr Martinović za Nova.rs.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti