14.8 C
Belgrade
ponedeljak, 18 oktobra, 2021

SRBIN NA SRBINA ZBOG VUČIĆA: Policajac davi aktivistu na protestu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Tokom blokade puta Lešje – Plana kod Paraćina u subotu 11. septembra kojom su meštani okolnih sela ukazali da ne žele da ovim putem prolaze teški kamioni, došlo je do incidenta, jer je policijski službenik, kako se i vidi na snimku zgrabio aktivistu Grupe građana „Odbranimo Babu, Planu i Lešje“. Prema svedočenju okupljenih građana, aktivista ove grupe se obratio policijskom službeniku i samo ga pitao gde su im vage da mere težinu kamiona, nakon čega je taj službenik pretio da će da ga privede, a onda i fizički nasrnuo na njega, odnosno upotrebio prekomernu silu, bez potrebe. Na kraju su ih razdvojili, a sve vreme A. S. aktivista nije pružao otpor niti je priveden, jer nije bilo razloga za to.

Mi smo se obratili PU Jagodina i zatražili objašnjenje i komentar od njih, ali za sada nema odgovora.

Još jedan očit primer da institucije ove države postoje i rade, ali samo selektivno za probrane građane i „privilegovane“. Poznato je da odgovorna lica u PS Paraćin ne reaguju na prijave kada je u pitanju ugrožena bezbednost meštana sela Lešja i Plane, kako zbog miniranja, tako i zbog preopterećenih kamiona koji sa ukradenim materijalom prolaze selom i to ulicom koja u nekim delovima ne prelazi širinu od 4 metara i preko mosta koji konstrukcijski nije predviđen za tu vrstu saobraćaja i koji je sagrađen pre više od pedeset godina – objašnjavaju iz GG „Odbranimo Babu, Planu i Lešje“.

- Advertisement -

Oni dodaju da su zbog ovih propusta protiv odgovornih lica u PS Paraćin i PU Jagodina, u aprilu 2021. godine, podneli prijavu direktoru policije.

Investitor napao branioca planine!

Pitanje za sve, pa i za one koji na sve ovo okreću glavu na suprotnu stranu: Kada sagledamo i saberemo sve činjenice koje već duže vreme iznosimo na ovoj stranici, u kakvoj mi to državi živimo sada i kakvu ćemo je ostaviti našoj deci i unucima – pitaju meštani i aktivisti.

- Advertisement -

Njihova reakcija, blokade koje su organizovane, a o kojima je Direktno.rs već pisao vezane su za bespravno eksploataciju, odnosno kako tvrde kamenolom koji je otvoren radi bez dozvole, a 60 do 70 teških kamiona u toku jednog dana nepovratno uništavaju puteve koje su sami gradili. Uz to, od detonacija pucaju kuće u okolini kamenoloma, a kako tvrde presušuju i izvori.

Ovo nije prvi put da aktiviste napadaju, čak i iz tog kamenoloma koji pripada kruševačkoj firmi, a aktivisti i meštani ovu borbu vode već mesecima.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti