SKANDAL, MILO I KOMITE PONIZILI SRBIJU: Neće biti ustoličenja na Cetinju

Obavezno pročitajte

Najavljeno ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija neće biti održano sutra na Cetinju, potvrđeno je Tanjugu.

Ustoličenje izabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija odloženo je nakon što su predsednik i potpredsednik crnogorske vlade, Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović, urgirali kod najviših predstavnika Srpske pravoslavne crkve.Odloženo ustoličenje mitropolita Joanikija na CetinjuOdloženo ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju

Ustoličenje je bilo najavljeno za nedelju u cetinjskom manastiru, u prisustvu drugih arhijereja SPC sa patrijarhom na čelu.

- Advertisement -

Grupa građana, koja se protivi ustoličenju u Cetinju, probila je ranije danas policijsku blokadu koja je bila na kružnom toku na ulazu u Cetinje i blokirala magistralni put Podgorica-Cetinje.

U Podgorici je potom organizovan svečani doček za patrijarha srpskog Porfirija, na kojem se okupljenima obratio i mitropolit Joanikije.

Vreme priprema za ustoličenje mitropolita Joanikija obeležile su tenzije i prepucavanja na polju politike i protesti zbog mesta ustoličenja – cetinjskog manastira.

SourceRTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu