11.8 C
Belgrade
nedelja, 28 novembra, 2021

SRBIJO, PAMTI: Otac štrajkuje glađu da dete dobije lek koji će mu umanjiti bol!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nemanja Popović, otac dvogodišnjeg dečaka koji boluje od leukemije, došao je danas ispred zgrade Ministarstva zdravlja u Nemanjinoj ulici gde će početi štrajk glađu. Njegovom sinu nije dopušteno da prima eksperimentalnu terapiju kanabioidima bez THC-a, koja bi mu ublažila bolove.

Dečak se nalazi na intenzivnoj nezi u bolnici u Novom Sadu i na respiratoru je već osamnaest dana. Ističe da bi terapija pomogla detetu i olakšala bolest, ali da lekari ne pristaju na primenjivanje iste ukoliko, kako kaže, lek nema etiketu – odnosno da je registrovan u Srbiji.

Zbog pandemije koronavirusa otac dete nije video od kada je primljeno u bolnicu pre dva meseca.

- Advertisement -

– Ja sam morao danas da dođem i da pokrenem štrajk glađu, nadam se da će neko imati sluha da izađe i da komunicira sa mnom. Velika problematika oko svega je što ja dete ne mogu da izvučem iz bolnice, jer će umreti u transportu, ne mogu da ga odvedem u drugu državu gde mogu to da radim… Ja sam u šahmat poziciji kao i ti doktori tamo. Želim da pozdravim dokora Barišića koji je fantastičan čovek, koji mi svakog dana dete održava u životu. I kad on dežura, ja mogu da spavam – kaže kroz suze Popović za N1.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti