KRAJ DEMOKRATIJE: Srbija u dubokoj pozadini američkog fronta protiv Rusije (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Srbija se danas nalazi u dubokoj pozadini Američkog fronta protiv Rusije. Rusija je u defanzivi na svim frontovima – smatra Slobodan Stojičević, analitičar i autor knjige „Mrežni rat protiv Srba“ Slobodan Stojičević.

srbija,

On objašnjava da je Amerika uspela da otvori više žarišta u ruskom dvorištu poput Ukrajine, Gruzije, a sada Belorusije, Jermenije i Azerbejdžana tako da je Rusija prinuđena na defanzivu i fokusiranje na te krize. Stojičević objašnjava da je u ratu meke moći Zapad još uvek nadmoćan, ali da se u Rusiji sve više radi na tom polju.

- Advertisement -

– Rusija se očajnički bori da odbrani sebe – kaže Stojičević.

Kao jedini uspešan projekat širenja meke moći Stojičević navodi medijsku kuću “Raša tudej” koja postoji na engleskom i drugim jezicima i uspeva da privuče pubiliku na zapadu, dok Sputnik smatra neuspešnim projektom.

Stojičević smatra da su i Alekasandar Vučić i Dragan Đilas “zapadni igrači” i da njima nema velike razlike. On objašnjava da Vučić nikad nije bio proruski nastrojen i da je sproazum u Vašingtonu samo nastavak politike koju Srpska napredna stranka sprovodi od dolaska na vlast u Srbiji.

Stojičević u emisiji komentariše situaciju u SPC, sukobe i medijske napade. On smatra da su kiritike na račun Patrijarkha Irineja zbog njegovog odnosa prema vlasti neosnovane i da crkva nije politička organizacija i da njen posao nije bavljenje dnevnom politikom. On je ukazao da na slabljenju crkve iz različiitih interesa rade i prozapadni mediji u Srbiji ali i oni koji su bliski režimu.

On objašnjava razne tehnike napada na SPC i njene Vladike kako bi se pravoslavlje oslabilo u Srbiji. On posebno u emisiji analizira istupe vladike Grigorija koga vidi kao predvodnika “libelarnih ideja u SPC” i obrazlaže zašto to smatra štetnim.

Prema njegovim rečima stanje u svetu, u mnogim zemljama ali u i Srbiji stvara mogućnost za izbijanje raznih revolucija i da je i elitama jasno da je sadašnje stanje neodrživo. On predviđa da slede zanimljivi svetski događaji i da je vreme sistema demokratije na svom kraju. 

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: Inflacija do kraja godine 8 odsto, sada je 11,5

Govoreći na RTS-u o inflaciji, Vučić je rekao da ćemo završiti godinu na 8 posto, sada je 11,5 odsto,...

Još priča na sličnu temu