18.5 C
Belgrade
sreda, 21 oktobra, 2020

KRAJ DEMOKRATIJE: Srbija u dubokoj pozadini američkog fronta protiv Rusije (VIDEO)

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

EKSKLUZIVA: Ovo je novi sastav Vlade Republike Srbije

Iz dobro obaveštenih izvora iz Nemanjine ulice, ovako će izgledati novi sastav Vlade Srbije:Ana Brnabić, premijer i...

Srbija se danas nalazi u dubokoj pozadini Američkog fronta protiv Rusije. Rusija je u defanzivi na svim frontovima – smatra Slobodan Stojičević, analitičar i autor knjige „Mrežni rat protiv Srba“ Slobodan Stojičević.

srbija,

On objašnjava da je Amerika uspela da otvori više žarišta u ruskom dvorištu poput Ukrajine, Gruzije, a sada Belorusije, Jermenije i Azerbejdžana tako da je Rusija prinuđena na defanzivu i fokusiranje na te krize. Stojičević objašnjava da je u ratu meke moći Zapad još uvek nadmoćan, ali da se u Rusiji sve više radi na tom polju.

- Advertisement -

– Rusija se očajnički bori da odbrani sebe – kaže Stojičević.

Kao jedini uspešan projekat širenja meke moći Stojičević navodi medijsku kuću “Raša tudej” koja postoji na engleskom i drugim jezicima i uspeva da privuče pubiliku na zapadu, dok Sputnik smatra neuspešnim projektom.

Stojičević smatra da su i Alekasandar Vučić i Dragan Đilas “zapadni igrači” i da njima nema velike razlike. On objašnjava da Vučić nikad nije bio proruski nastrojen i da je sproazum u Vašingtonu samo nastavak politike koju Srpska napredna stranka sprovodi od dolaska na vlast u Srbiji.

- Advertisement -

Stojičević u emisiji komentariše situaciju u SPC, sukobe i medijske napade. On smatra da su kiritike na račun Patrijarkha Irineja zbog njegovog odnosa prema vlasti neosnovane i da crkva nije politička organizacija i da njen posao nije bavljenje dnevnom politikom. On je ukazao da na slabljenju crkve iz različiitih interesa rade i prozapadni mediji u Srbiji ali i oni koji su bliski režimu.

On objašnjava razne tehnike napada na SPC i njene Vladike kako bi se pravoslavlje oslabilo u Srbiji. On posebno u emisiji analizira istupe vladike Grigorija koga vidi kao predvodnika “libelarnih ideja u SPC” i obrazlaže zašto to smatra štetnim.

Prema njegovim rečima stanje u svetu, u mnogim zemljama ali u i Srbiji stvara mogućnost za izbijanje raznih revolucija i da je i elitama jasno da je sadašnje stanje neodrživo. On predviđa da slede zanimljivi svetski događaji i da je vreme sistema demokratije na svom kraju. 

- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

NADALOV PLAN KAKO DA SVRGNE NOVAKA SA TRONA: Evo šta Španac mora da uradi da bi bio broj 1!

Rafael Nadal i Novak Đoković učestvovaće na po još dva turnira u 2020. godini, a rezultati će odrediti koji od njih...

VELEIZDAJA: Vučić odbio da oda poštu poginulima u 2. SVETSKOM RATU!

"Aleksandar Vučić je odbio da oda poštu poginulima u oslobađanju Beograda 1944. Umesto toga je na dan oslobođenja Beograda položio venac...

NARODNE STRAŽE POBEDILE : Vojska Crne Gore odustala od vežbi na Sinjajevini!

Načelnik štaba Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Aleksandar Pantović, saopštio je da je izviđački tim konstatovao da se nijesu stekli uslovi...

TIODOROVIĆ UKRAO NOVU GODINU: Od kuće SLAVIMO!

Podsetimo, prva je doček Nove godine otkazala Budva u kojoj su tradicionalno nastupale najveće zvezde sa prostora cele eks Jugoslavije.

KREĆU RIPREME ZA KATANAC: Uvedena vanredna situacija!

Vanredna situacija, kao priprema za katanacOpština Aleksandrovac uvela je danas vanrednu situaciju usled pogoršane epidemiološke situacije, saznaju...