10 C
Belgrade
petak, 7 oktobra, 2022

SRBIJA SE DIGLA, POLJOPRIVREDNICI BLOKIRALI CENTAR NOVOG SADA: Ministarstvo nas pravi Budalama!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Blokada centra Novog Sada je, kako kaže reporterka N1 Ana Novaković, počela u 8h, a kako su kazali predstavnici poljoprivrednika trajaće – do daljeg. Poljoprivrednici su prenoćili u Novom Sadu, a pridružili su im se i poljoprivrednici udruženja Stig iz Požarevca, a tu su i poljoprivrednici iz Nove Pazove koji im pružaju podršku.

Danas su dobili i ponudu iz ministarstva.

- Advertisement -

Nezadovoljni poljoprivrednici, koji od juče blokiraju bulevar ispred zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu, optužili su Ministarstvo poljoprivrede da ih „pravi budalama“, jer su na svoje zahteve dobili odgovore koji nemaju veze sa njihovim uslovima za prestanak protesta.

„Dobili smo odgovore koji nemaju veze sa našim zahtevima… Oni nas prave budalama“, rekao je poljoprivrednik Mileta Slankamenac novinarima.

Poljoprivrednici imaju tri zahteva – da otkupna cena suncokreta od jedne tone bude najmanje 700 evra sa PDV, takođe traže da imaju niže cene za točenje goriva, a treći su juče pridodali – da se ne sankcionišu svi poljoprivrednici kojima je policija juče pisala kazne.

- Advertisement -

Radoslav Adamović iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije rekao je za N1 da želi da se zahvali građanima Novog Sada koji ih podržavaju, donose vodu…

„Blokada će biti održana do daljeg, jer su nam ponovo dali neke beznačajne stvari. Mi smo sa udruženjem Stig postigli dogovor da zajedno izađemo na ove proteste, rekli smo da ćemo zajedno ići i ako dođe do pregovora, međutim, nama ne odgovaraju ti uslovi, ali razumemo, ljudi su bili pod pritiskom. Dva meseca pregovaramo, dosta nam je pregovora“, kaže Adamović.

Ističe da žele razgovore sa predsednikom, jer je on jedini koji ima vlast, s obzirom na to da Vlada još nije formirana.

Kako je jedan od poljoprivrednika Đorđe Grujić rekao za N1, „najverovatnije ostaju do kraja dana“. „S tim da će danas biti mnogo radikalnije, u 8h kreće blokiranje centra Novog Sada, u potezu od kilometar. Mašina poljoprivrednih imamo, nemamo drugog izbora nego da im pokažemo ozbiljnost situacije“, rekao je on.

„Prenoćili smo ovde, sve mašine poljoprivredne su ostale, negde već oko 70 mašina ima. U toku noći smo se rasporedili u dežurstva, po nas par koji smo bili budni smo šetali, kontrolisali da sve prođe u miru, da ne bi neki incident nastao, mnogi su otišli što kućama na odmor, što kod prijatelja…“, kaže poljoprivrednik Đorđe Grujić za N1.

Noć je, kaže, protekla u miru.

„Imali smo manjih blokada čisto da bi naše ministarstvo shvatilo ozbiljnost protesta, blokirali smo dva puta na po pet minuta deo ulice ispred Izvršnog veća“, rekao je on.

Pozvao je da se „nađe rešenje da ne bi ispaštali i građani i poljoprivrednici“.

„Juče je došao ministar Nedimović i ništa nije rekao, po svemu sudeći ovo nije u njegovoj nadležnosti, već očigledno predsednika Vlade“, kaže on.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti