SRBIJA SE BUDI: Profesori i učenici ZAJEDNO NA ULICI!

Obavezno pročitajte

Profesori i učenici zajedno protiv sistema

U Beogradu je od 18 časova ispred Rektorata počeo protest “Ujedinjeni za obrazovanje” i protestna šetnja do Ministarstva prosvete. Inicijativa za 30% niže školarine i profesori i studenti Filološkog fakulteta ujedinili su se i zajedno traže odbranu autonomije univerziteta i fakultet po meri studenata.

Na protestu govore dopisni član SANU prof. dr Vladica Cvetković, prof. dr Saša Moderc, kao i predstavnici studenta. U trenucima kada je obrazovanje gurnuto na dno lestvice, građani moraju da odgovore solidarno.

Studenti iz tima Kreni – Promeni ponavljaju da smanjenjem školarina ne traže milostinju, već cenu srazmernu uslugama koje dobijaju. Napominjemo da je studente podržalo i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti koje je izašlo sa pravnim obrazloženjem da su fakulteti prekršili prošle godine ugovor o studiranju, te bi studenti imali pravo na povraćaj prošlogodišnje školarine.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu