SRBIJA NA KORAK OD VAKCINE: Fajzer dostavlja dokumentaciju!

Obavezno pročitajte

Kompanije „Fajzer“ i „Bajontek“ predaće danas srpskoj Agenciji za lekove dokumentaciju za vakcinu protiv koronavirusa, potvrđeno je za Nova.rs

Ovo je, kako se navodi, juče dogovoreno na sastanku koji su predstavnici ove kompanije imali sa predsednicom vlade Anom Brnabić i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

fajzerova vakcina

Fajzerova vakcina dobila prvo zeleno svetlo

ZDRAVLJE08:54

- Advertisement -

Podsećamo, Velika Britanija danas je postala prva država na svetu koja je odobrila upotrebu vakcina ove dve kompanije i najavila da će one moći da se koriste od početka sledeće nedelje. Britanski regulator MHRA objavio je kako je vakcina, koja prema poslednjim podacima ima 95-procentni učinak u zaštiti od kovida-19, bezbedna za distribuciju.

Vakcinacija prioritetnih grupa u Velikoj Britaniji mogla bi da počne već sledeće nedelje.

Direktorka Batuta Verica Jovanović rekla je ranije za Tanjug da je veoma značajno što je tu vakcinu odobrila Velika Britanija, jer je, kako ističe, reč o zemlji u kojoj postoji jak zdravstveni sistem, ali i jak regulatorni sistem kada je u pitanju odobravanje lekova i medicinskih sredstava. Ona je navela da britansko regulatorno telo za lekove i medicinska sredstva posebno vodi računa o bezbednosti, kvalitetu i efikasnosti lekova, vakcina i drugih medicinskih sredstava kada je u pitanju zdravlje stranovništva.

Od posebnog je značaja to što će imunizacija u Velikoj Britaniji krenuti već naredne nedelje, jer se brzo mogu videti njihova iskustva sa vakcinom, zaključila je Jovanović.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VUČIĆ NAREDIO ARMAGEDON 3 U POŽAREVCU: Hapšenje organizovane kriminalne grupe, oštetili budžet grada Požarevca

Pljačka budžeta,narodnog novca,sukobi interesa,nameštanje poslova,pozivanje na gradonačelnika grada Požarevca? Da li je vreme za kavez drugovi ? Prema izvorima...

Još priča na sličnu temu